Cinci persoane din Cahul s-au infectat cu antrax, medicii confirmă

140604-lab-tech-1758_52dc18058a15e4c7d2d561cbf32b9985
Foto: Imagine-simbol. PC: nbcnews.com

Suspiciunile cu privire la infectarea cu antrax în Cahul au fost confirmate de medicii de la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

„Mâine vor fi gata rezultatele de laborator și vom afla cu siguranță dacă este antrax sau nu. Noi însă suntem siguri că este vorba de antrax, din punct de vedere clinic. Simptomele pe care le manifestă pacienții corespund antraxului”, susține directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Victor Deatișen, citat de Sănătate Info.

La moment, starea pacienților este satisfăcătoare. Conform directorului Deatișen, cei cinci oameni au antrax cutanat, care nu este atât de periculos ca celelalte forme ale acestei infecții. Primul s-a infectat un îngrijitor de animale din satul Vadul lui Isac, raionul Cahul, după ce a sacrificat un vițel alături de alți patru bărbați.

Antraxul se transmite de la animal la om, nu și de la om la om. Medicii asigură că nu este nevoie de panică. „Astfel de cazuri se întâmplă aproape în fiecare an”, completează Deatișean.

Pentru examinarea circumstanţelor apariţiei acestui focar de infecţie astăzi, 4 septembrie, la Cahul a fost delegată o echipă de epidemiologi şi infecţionişti din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente