Toastmasters anunță Concursul de Discursuri Umoristice

toast
Foto: Clubul Toastmasters din Chișinău

Când prietenii aud pentru prima dată de Toastmasters, toți pun aceeași întrebare: ”Acolo deveniți maeștri în arta toasturilor, în timp ce consumați vin?”.

Concursul din septembrie 2014

La 14 septembrie 2014, la ora 9.30, Clubul Chișinău Toastmasters organizează, la Biblioteca ”B.P. Hasdeu”, Concursul de Discursuri Umoristice. Deoarece participanții pot fi doar membri ai cluburilor Toastmasters, nimeni nu trebuie să vină cu frica de a fi forțat să rostească un discurs în timpul concursului. Oricum, concursul vă oferă o șansă unică de a avea o dispoziție bună, de a descoperi o atmosferă inedită, oameni deosebiți, workshopuri curioase și pauze de socializare interactivă.

Concursul este locul perfect pentru a trăi o zi ca membru Toastmasters și pentru a face cunoștință cu membrii clubului într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă. Toastmasters unește oameni, indiferent cine ar fi ei, de unde vin, cu ce se ocupă sau ce planuri de viață au.

Pentru mai multă informație, accesați pagina evenimentului

Întâlnirile din Chișinău

Iată ce spun organizatorii Toastmasters: „În fiecare joi, la ora 18.45, ne adunăm la Biblioteca ”B.P. Hasdeu”, fiecare persoană cu un scop anume. Însă ce ne unește pe toți este dorința de a deveni oratori și lideri, mai ales că discursul public a fost și continuă să fie unul dintre conceptele de bază ale organizației Toastmasters.”

Clubul Chișinău Toastmasters există din 2011, când Nabil Hassim, un expatriat stabilit în Moldova, a decis să aducă Toastmasters în țara noastră. Procedura de creare a unui club nou presupune înregistrarea acestuia la sediul central Toastmasters International din SUA, iar cerințele minime sunt 20 de membri noi și o echipă de ofițeri care conduc clubul. Din 2011, clubul nostru a reales deja 3 echipe noi de ofițeri în 3 ani; un alt club a fost înregistrat – Top Toastmasters Club, cu ședințele săptămânale în limba română, iar un al treilea, în limba franceză, denumit Les Cicerones de Chisinau, este în proces de înregistrare.

Pentru mai multă informație, accesați pagina de Facebook

O istorie internațională

Toastmasters a fost inițiat în anul 1924 de către Ralph C. Smedley, care organiza discursuri cu prietenii săi în subsolul casei. El dorea să-și dezvolte abilitățile de oratorie într-o atmosferă amicală (revenind la întrebarea despre vin – cine știe, poate aveau parte și de el!). Ideea s-a răspândit foarte repede și clubul creștea în volum. În scurt timp, puteai să auzi despre aceste adunări în numeroase orașe și state din SUA. Astăzi, Toastmasters numără peste 313.000 de membri în mai mult de 14.650 de cluburi din 126 de țări, meritând numirea de Internațional.

Pentru mai multă informație, accesați pagina oficială Toastmasters International

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente