Studenții sunt invitați la cel mare Festival Studențesc Internațional din Trondheim, Norvegia

header (1)
Foto: ISFiT 2013 PC: magazine.isfit.org

Studenții din toată lumea sunt invitați să participe la cel mai mare festival studențesc: ISFiT 2015, care va avea loc la Trondheim, Norvegia și se va desfășura în perioada 5 – 15 februarie, 2015.

Festivalul Internațional pentru Studenți din Trondheim (ISFiT) este cel mai mare festival studențesc internațional, care se desfășoară o dată la doi ani și abordează la fiecare ediție teme sociale și politice cu impact internațional.

Potrivit informației postate de Mladiinfo, anul acesta tema festivalului este „Corupția”, subiect care va fi dezbătut în cele 18 ateliere de lucru. Aceași temă va fi abordată și în discursurile speakerilor invitați la eveniment. Pe lângă ateliere, organizatorii promit și un vast program cultural ce va include: concerte, performanțe artistice, ceremonii și multe altele.

Istoric

Festivalul adună la fiecare ediție mai mult de 450 de studenți în orașul Trondheim, al treilea cel mai mare oraș al Norvegiei și unul din cele mai importante centre educaționale și de cercetare. De la prima ediție în anul 1990, festivalul a adus în fața studenților, speakeri faimoși precum: Dalai Lama, Bill Clinton (a participat prin intermediul unei conferințe video) dar și alte personalități, laureați ai premiilor Nobel pentru Pace. Din 2003 conferința are participanți din peste 100 de țări. Mai multe despre istoricul festivalului găsiți pe site-ul oficial dar și pagina Wikipedia.

Eligibilitate

Pentru a participa trebuie:
# să ai mai mult de 18 ani
# să fii student
# să cunoști limba engleză (comunicare și scriere)

Costuri

Organizatorii vor acoperi cheltuielile legate de cazare și mese, în timpul șederii participanților în Trondheim. Participanții trebuie să achite doar costul călătoriei tur-retur. Există și posibilitatea de a aplica pentru ajutor financiar, pe care trebuie să-l soliciți odată cu completarea formularului de înregistrare. Va trebui de asemenea, să scrii un eseu prin care vei explica motivele pentru care ai nevoie de acest ajutor.

Pentru a aplica, completează formularul de înregistrare și alege unul din cele 18 ateliere disponibile din care vrei să faci parte. Aplicările sunt deschise până pe 30 septembrie, 2014. 

Vezi aici cum a fost la ediția precedentă din 2013.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente