5 lucruri de care se tem cei care călătoresc des cu avionul

Storemags – Free Magazines Download in PDF for iPad/PC
Foto:PC: pinterest.com

Nu vorbim de turbulenţe, nici măcar de orele de întârziere. Călătorii obişnuiţi ai liniilor aeriene au cu totul şi cu totul alte temeri. Unele ar părea copilăreşti dar aceastea sunt cele mai mari temeri:

Pe călătorii care foloses rar avionul îi recunoşti cu uşurinţă: ajung cu mult timp înainte la aeroport, se aşază repede la rând atunci când se anunţă îmbarcarea, se tem de furtuni şi turbulenţe şi sunt îngrijoraţi când avionul are întârziere (mai ales dacă trebuie să prindă vreo legătură). Cei care călătoresc des cu avionul (oamenii de afaceri, cei care merg des în călătorii scurte de weekend, cei care fac naveta între oraşe mari) au însă cu totul şi cu totul alte temeri. Unele dintre ele, să recunoaştem, chiar copilăroase, relatează Glamourmagazine.

#1. Să stea pe un zbor lung la clasa economic.
Orice călător frecvent al liniilor aeriene are un card de fidelitate, pe care strânge puncte (da, cam ca George Clooney în „Up in the Air“) doar pentru a beneficia de un upgrade la clasa business. Şi, dacă vedeţi în faţa ghişeelor de îmbarcare oameni în toată firea, cu serviete şi costum, făcând feţe disperate ca nişte copii de cinci ani, să ştiţi că e din cauză că nu au putut beneficia de un loc la business pe baza fidelităţii lor de călători.

#2. Să stea pe locul din mijloc.
Da, da, nu glumim: călătorii obişnuiţi ai liniilor aeriene nu vor cu nici un chip să stea pe acele scaune. Îşi vor face check-inul cu zile bune înainte dacă vor putea, îşi vor rezerva scaunele, se vor ruga de stewardesă să le schimbe locul, doar pentru a sta la fereastră sau la margine. Da, locul de la margine e cel mai vânat, pentru că de acolo poţi pleca primul către uşa de ieşire şi îţi poţi întinde bine picioarele.

#3. Că vor rămâne fără spaţiu în compartimentul de deasupra scaunelor.
Pentru că, nu-i aşa, atunci când mergi des, ştii că ai cu tine doar un bagaj de mână (pentru că nu-ţi place să aştepţi la banda de bagaje), dar de cele mai multe ori ai nevoie de spaţiu şi pentru geanta de laptop, jachetă sau sacou. Plus cele 3 ziare şi 5 reviste pe care le iei de la intrarea în avion. Şi, pentru că aceşti călători privesc îmbarcarea şi debarcarea din avion ca pe un exerciţiu militar care trebuie executat rapid, faptul că nu au suficinet spaţiu deasupra lor ar putea constitui o problema.

#4. Ca în meniul servit la bord să se regăsească… paste.
Paste, da, cu sos, care poate ajunge pe cămaşă, pe cravată. În nici un caz călătorii frecvenţi nu îşi doresc paste la prânz. Un piept de pui la grătar, o friptură, chiar şi un sandwich sunt opţiuni mult mai acceptabile decât paste.

#5. Toţi ceilalţi pasageri din jurul lor.
Îi deranjează călătorii cu copii mici, cei care vor să doarmă, cei care se joacă jocuri pe tabletă, cei care nu se dau suficient de repede jos din avion, cei care îşi fac timp (doamne fereşte!) să citească indicaţiile de pe ecrane sau chiar să ia o hartă de pe un stand (pentru că, cine ştie, poate chiar sunt în vacanţă!).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente