(foto) 10 motive demonstrate științific de ce pisicile sunt, de fapt, enervante

795560bf4e4bae2405dd19ff3ec98980
Foto: Motive de ce pisicile sunt, defapt, enervante PC: pinterest.com

Oamenii de știință au descoperit că ”iubirea de pisici” poate fi dovedită de științific și aceasta defapt este cauzată de un parazit din mintea noastră. Mai sunt și alte motive absurde de ce iubim aceste animale. Pe toate le vezi mai jos:

Generalizând puțin, există două tipuri de oameni: cei care iubesc pisicile și cei care urăsc pisicile, puțini fiind cei cărora pisica le este indiferentă. Se spune uneori că cei cărora le place acest animal sunt persoane sensibile, delicate, sentimentale. Însă există și acei căroră le indisplac total, ei descoperă în pisici anumite trăsături cum ar fi prefăcătoria și obișnuința lingușelii.

Spre deosebire de câine, pisica mi se pare a fi un animal mult mai detașat de om, mai independent și mai sigur pe sine. De multe ori m-am surprins comparând pisica cu o femeie frumoasă care prinde în mrejele ei mai mulți feți-frumoși, fără a se dărui sufletește acestora, dându-le doar impresia că este atașată de ei. Mă gândesc la asta deoarece o pisică nu este legată în mod special doar de membrii familiei în care trăiește, ea putându-se arată foarte prietenoasă cu orice străin, mai ales dacă are ceva de câștigat prin asta.

Elite Daily ne prezintă 10 curiozități pe care nu toți le cunoașteam despre pisici:

#1. Ne plac pisicile din cauza unui parazit din mintea noastră.
Mintea noastră este gazda a milioane de protozoare, dar o anumită specie, numită Toxoplasma gondii, este cea care manipulează mintea noastră forțându-ne să iubim pisicile.  Toxoplasma gondii este un parazit intracelular care afectează 50 la sută din populația lumii. Gazda definitivă este pisica, omul fiind doar gazdă intermediară . Aceste protozoare ”manipulează creierul” ca acestuia să-i dispară frica de pisici și chiar să le iubim.
 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#2. Pisicile care se joacă cu noi, defapt, nu o fac din dragoste.
Tu chiar crezi că i-a fost dor de tine când te întâlnește prima, la ușa casei? Când se atinge de tine dulce și ligușitor? Ei bine, pisicile au tendința să secrete un miros specific, care va îndepărta alte pisici să se apropie de tine. Și tot ce are pisica în gând, în momentul când se atinge de tine, este ce ești în totalitate proprietatea ei. Relația om-pisică este mai mult emoțional-abuzivă, fără ca să ne dăm seama.
 

Motive de ce pisicile sunt, defapt, enervante PC: pinterest.com
Motive de ce pisicile sunt, defapt, enervante PC: pinterest.com

#3. Metoda stranie prin care pisicile își arată afecțiunea
Multe expresii ale pisicilor sunt analoage cu ale noastre. Ochii larg deschiși exprimă surpriză, pe când cei pe jumatate închiși aparțin unei pisici relaxate și fericite. Daca în timp ce te studiază clipește încet și prelung, acest gest trădează interes și afecțiune.
 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#4. Dacă rămâi singur cu o pisică și mori, atunci ea te va mânca
O româncă a fost mâncată în totalitatea de pisica sa, după ce a murit, în 2008.

#5. Pisicilor nu le plac dulciurile
Cum putem avea încredere în cineva care nu-i plac dulciurile? Oamenii de știință au demonstrat că tot ce conține zahăr nu este pe placul pisicilor.
 

Motive de ce pisicile sunt, defapt, enervante PC: pinterest.com
Motive de ce pisicile sunt, defapt, enervante PC: pinterest.com

#6. Pisicile sunt ucigași de top
Pisicile sunt niște ucigași de top, luând anual miliarde de vieți, arată o cercetare recent realizată în SUA. Autorii studiului susțin că pisicile sunt responsabile de moartea a 1,4 – 3,7 de miliarde de păsări anual și de dispariția a 6,9 – 20,7 miliarde de mamifere în același interval de timp, relatează BBC.
 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#7. Ești la ea acasă
În momentul în care adopți o pisică, tu ești cea care stai acasă la ea. Nici n-ai timp să te plângi că ea își are deja propriile obiceiuri: colțul ei de bucătărie, propria toaletă a€“ litieră, pe care nu trebuie s-o deplasezi. Pisica plictisită se deprimă, devine obeză ori hiperactiva și agresivă, și își pierde orice simț al curățeniei: devine un nevrotic ce trebuie tratat.
 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#8. Pisicile îşi manipulează stăpânii prin tors
Pisicile au dezvoltat câteva tehnici subtile de a toarce, mizând pe influenţarea psihologică a stăpânilor lor, pentru a obţine ceea ce îşi doresc.Atunci când solicită ceva din partea stăpânilor lor, în general hrană, pisicile domestice adaugă torsului lor obişnuit un sunet cu o frecvenţă mai înaltă, care se aseamănă cu un mieunat sau cu un strigăt de ajutor. Acest „tors de solicitare” declanşează la oameni un anumit instinct parental care le permite pisicilor să îşi atingă scopul, fără să rişte să îşi enerveze stăpânii printr-un mieunat insistent.
 

Pisica obeză PC: pinterest.com
Pisica obeză PC: pinterest.com

#9. O deranjează mirosul tău
Toată ziua se spală felina, aproape obsesiv. Te gândeşti cumva că e o creatură curăţică, dar nu. Şi asta ascunde treburi malefice! Pisica se spală pentru că nu suportă mirosul tău pe ea. Parfumurile, mirosul de mâncare, orice care nu miroase a felină, o supără.
 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#10. Julius Ceasar, Napoleon, Henri al II-lea, Charles al XI-lea, Mussolini și Hitler se temeau de pisici
În schimb, Abraham Lincoln a avut cu el la Casa Albă 4 pisici.
 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente