Aplică pentru a deveni membru al Ligii Tineretului din Republica Moldova

10298912_890225804340540_3391237232080880020_n
Foto: Liga Tineretului. PC: Facebook/Liga Tineretului din Moldova

Tinerii care doresc să devină membri ai Ligii Tineretului din Republica Moldova pot aplica începând cu azi, 20 august. Aceasta este o organizație neguvernamentală, care are drept scop crearea oportunităților de dezvoltare pentru toți tinerii, prin diverse proiecte culturale, științifice și social-politice.

Liga Tineretului din Moldova coordonează activitatea a 4 cluburi specializate: Clubul Jurnaliştilor, Clubul Diplomaţilor, Clubul Juriştilor şi Clubul Economiştilor. În cadrul acestora, tinerii pasionaţi de un anumit domeniu de activitate, îşi pot dezvolta cunoştinţele şi abilităţile practice, prin intermediul diferitor training-uri, seminare, conferinţe şi întâlniri cu profesionişti din Moldova sau de peste hotare.

„Clubul Jurnaliştilor” îşi propune să adune toţi tinerii pasionaţi de jurnalism într-o „comunitate” interactivă, dinamică şi creativă. Activitatea clubului presupune întruniri săptămânale, sub formă de training-uri, dezbateri, conferinţe şi întâlniri cu jurnalişti din presa scrisă, radio, TV sau online. Membrii Clubului vor avea posibilitatea să-şi încerce puterile şi în jurnalismul practic, prin implicarea în proiectele Ligii şi prin realizarea de noi proiecte media.

„Clubul Diplomaților” reprezintă uniunea viitorilor diplomați și își propune dezvoltarea abilităților tinerilor activi și perspicace. Membrii clubului se vor întruni săptămânal pentru a dezbate probleme importante şi pentru a învăţa arta diplomaţiei de la personalităţi importante din Republica Moldova şi de peste hotare.

„Clubul Juriștilor” este punctul de întâlnire dintre specialiștii și studenții din domeniul jurisprudenței, care vin să discute și să pună în practică noi perspective în domeniul dreptului și al sferei legale în Republica Moldova. La întâlnirile săptămânale, membrii Clubului vor avea posibilitatea să afle răspunsuri la întrebări ce ţin de legislaţie şi drepturile omului de la profesioniști cu experienţă.

„Clubul Economiștilor” este destinat tuturor tinerilor interesaţi de economie şi business, celor care doresc să afle cum se întocmește un plan de afaceri, care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi ca să ai succes în sfera businessului ş.m.a. În cadrul training-urilor şi dezbaterilor organizate aici, tinerii vor avea posibilitate să afle secretele profesionale ale unor economiști, manageri şi businessmani de succes, dar şi să dezbată probleme importante cu care se confruntă economia Republicii Moldova sau a altor state ale lumii.

Pe lângă activitatea Cluburilor, Liga Tineretului propune mute alte activităţi pentru toţi tinerii. Dacă nu te regăseşti în activitatea nici a unui club de mai sus, poţi deveni membru al Departamentului Social, Cultură şi Sport şi astfel, să participi la alte proiecte interesante, evenimente culturale, sportive ş.a.

Toate formularele de înregistrare pot fi găsite aici și transmise pe adresa electronică: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente