12 școli din suburbia Capitalei nu au blocuri sanitare în interiorul instituțiilor

318131maxim
Foto: PC: monitorulsv.ro

Elevii din 12 şcoli ale municipiul Chişinău nu au ca utilităţi blocuri sanitare în interiorul instituţiilor de învăţământ.

Şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Primăriei municipiului Chişinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat pentru IPN că problema şcolilor care nu au blocuri sanitare este una veche, încă de pe timpul când acestea se aflau în subordinea primăriilor locale de nivelul unu.

„Cu părere de rău, în foarte puţine şcoli s-a întreprins câte ceva, cauza fiind situaţia financiară. Din 1 ianuarie 2013 aceste instituţii de învăţământ au trecut în gestiunea municipalităţii, însă alocările de la buget au rămas aceleaşi, investiţii sunt mici pentru că sunt foarte multe alte probleme. Respectiv, foarte multe instituţii de învăţământ sunt în starea lor din trecut”, a spus Tatiana Tverdohleb.

În acelaşi timp, şefa Direcţiei afirmă că multe în această situaţie depind de spiritul de iniţiativă a conductorilor respectivelor instituţii. De exemplu, managerul liceului din comuna Truşeni a reuşit să obţină, prin intermediul unui proiect, finanţare pentru instalarea blocurilor sanitare în interiorul liceului şi a sistemului de canalizare conex. Prin finanţare din partea municipalităţii, şi în comuna Budeşti, în interiorul instituţiei de învăţământ vor fi instalate blocuri sanitare.

Tatiana Tverdohleb a precizat că nu există calcule exacte de câte investiţii ar fi nevoie pentru a utila interiorul şcolilor cu blocuri sanitare, însă, în suburbiile capitalei, problema ţine în mare parte de lipsa reţelelor de canalizare la care ar putea fi conectate şcolile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente