Fericirea e o formulă matematică, spun oamenii de știință

chalk-board-huge-equation
Foto: PC: crossfitamplify.com

O cercetare recentă, realizată de oamenii de știință din University College London, a dat răspunsul la întrebarea: „Ce este fericirea?”.

Conform rezultatelor, fericirea este o ecuație matematică, bazată pe așteptările noastre, relatează Daily Mail. Studiul a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (revista oficială a Academiei Naționale de Științe din SUA) și acolo era descris cum poate fi prezis nivelul vostru de fericire într-un moment anumit. Ideea generală este că fericirea nu vine atunci, când ceva bun se întâmplă cu voi, dar când asta depășește așteptările.

Unul dintre autori, Robb Rutledge a spus: „În timpul cercetărilor științifice, noi ne-am așteptat că oamenii vor simți fericirea, în momentul în care primesc răsplata pentru efortul depus, dar am fost foarte uimiți de felul în care prognozele oamenilor în legătură cu rezultatele acestor eforturi influențează senzația de fericire. În viață, recompensa pe care o asociem cu luarea unor decizii importante, cum ar fi căsătoria sau începutul unei cariere noi, deseori nu se simte un timp îndelungat. Rezultatele pe care le obținem, până la urmă, depind foarte mult de așteptările noastre, atât bune, cât și rele. Ele sunt cele care influențează fericirea”.

Deci, toate sfaturile și tratatele spirituale se rezumă la faptul că fericirea, într-adevăr, vine din interior.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente