BAC 2014: Ce opțiuni au elevii care nu au luat examenele în acest an?

61536886
Foto: PC: Protv.ro

Persoanele care nu s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat, cele care nu au promovat examenele de bacalaureat sau cele ale căror lucrări au fost anulate pentru fraudă, au mai multe opțiuni de a-și continua studiile.

La sesiunea de bacalaureat 2014, au fost admişi 27.604 candidaţi, dintre care 6.281 (sau 22,75%) sunt restanţieri din sesiunile anterioare. Cei 12.126 de candidaţi sau (43,93 la sută) care nu au promovat sesiunea din acest an vor avea posibilitatea să susţină probele de examen nepromovate de cel mult două ori în decursul următorilor trei ani.

Acestora li se va elibera, la cerere, de către instituția de învățământ în care şi-au făcut studiile, o adeverință care confirmă realizarea programei de liceu. În baza certificatului de absolvire a gimnaziului şi a adeverinței de realizare a programei de liceu, elevii care nu au susținut bacalaureatul se pot înscrie la studii în instituțiile de învățământ secundar profesional şi mediu de specialitate (urmând să susțină, în mod obligatoriu, toate diferențele de programă).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente