11 legi ciudate care nu-ți permit să mănânci

Swimming-after-eating
Foto: Legi ciudate, care îți interzic să consumi anumite produse, PC: instabeat.me

Libertatea de a consuma orice dorești este una din libertățile preferate ale americanilor, deși uneori această lege este abuzată. Totuși, există părți ale lumii, unde consumarea anumitor produse poate să se soldeze cu o amendă, sau chiar cu un arest.

Portalul Viral Nova vine cu o selecție de 11 legi nebune, găsite în mai multe regiuni, care nu-ți permit să consumi anumite produse sau mâncăruri tradiționale.

#1. În Franța nu poți consuma ketchup în școli! Motivul: elevii trebuie să se deprindă cu mâncărurile tradiționale franceze, fără a consuma alte adaosuri alimentare pe lângă ele.

#2. În Dubai, în timpul lunii de post musulman Ramadan, dacă ești văzut consumând orice produs de fast-food și alcool, sau fumând, riști să-ți petreci vacanța în penitenciar.

#3. Dacă mănânci gume în trenurile din Singapore, riști să obții o amendă usturătoare. De fapt, acest produs a fost interzis în Singapore încă cu 20 de ani în urmă. Totuși, cel mai straniu detaliu al acestei legi este că poți consuma gume dacă ai prescripție medicală.

#4 Cât de evidentă nu ar părea legea, însă în Alaska este interzis să oferi bere unui… elan. Însă poți liber să-l servești cu un biscuit.

 

Elanii din Alaska nu au voie să consume bere, PC: mainebeertours.com
Elanii din Alaska nu au voie să consume bere, PC: mainebeertours.com

#5. Este complicat să găsești bere în Nigeria. Tehnic, este legal să o consumi. Mergi împotriva legilor dacă produci berea acasă sau o imporți. Totuși, dacă găsești bere în Nigeria, nimic nu îți interzice să o savurezi.

#6. În Italia este interzis să mănâncă în fața clădirii guvernului și a câtorva biserici importante.

#7. În Danemarca, restaurantele nu te taxează pentru apă, dacă nu ai în ea lămâie sau gheață.

#8. În Boston, cât de ciudat nu ar părea, însă este interzis să consumi arahide în biserici.

#9. În Kentucky, dacă pui înghețata cu con în buzunar, riști să primești o amendă.

 

În Kentucky este interzis să pui înghețata în buzunar, PC: odelloneal.com
În Kentucky este interzis să pui înghețata în buzunar, PC: odelloneal.com

#10. Nu poți mânca Haggis în SUA! Haggis este o mâncare tradițională a Scoției, însă interzisă, pe bune, în State, întrucât America are noi legi ce interzic utilizarea plămânilor de oaie în alimentație.

#11. Dacă înoți în ocean în statul Maryland și mănânci un sandwich, ești privit drept o persoană needucată, care nu respectă legile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente