Sub numele Connect.IT se ascunde un întreg concept ce combină comunicarea și cunoștințele avansate în domeniul tehnologiilor informaționale.
Connect.IT sunt o serie de meet-up-uri organizate de către compania Endava și au scopul de a conecta specialiștii din domeniul IT. Senea Savcenco, senior tester, a explicat că meet-up-ul este orientat spre crearea unei comunități de specialiști din sfera tehnologiilor informaționale, care au dorința de a face schimb de idei și experiență într-o ambianță mai puțin oficială. Tematicile cele mai des abordate la meet-up-urile Connect.IT sunt bazate pe subiecte inovative, care denotă direcțiile de bază în dezvoltarea și testarea produselor soft, ca de exemplu Mobile Automation, subiect despre care și au vorbit de fapt speakerii Andrei Doni, Mircea Sîrghi și Alexandru Catariov.
Astfel, participanții puteau să descrie metodologiile și instrumentele aplicate în procesul de muncă. „Întrucât proiectele software adesea sunt complexe, fiecare participant este liber să-și expună propriile viziuni asupra dezvoltării produselor soft, metodologiilor de testare, în cazul meet-up-ului curent – utilizarea anumitor tehnici de testare automatizată. Întregul proces necesită o abordare constructivă, cu soluții inteligente și originale”, a mai adăugat Senea.
Alexandru Catariov, speaker și manager-adjunct disciplina de programare, a spus că speră mult la dezvoltarea comunității prin alăturarea altor companii la această serie de evenimente. „De obicei, aducem invitați din afara mediului nostru de lucru, alegem subiecte variate care vor fi expuse într-o ambianță neformală. Schimbul de experiență este important, deoarece într-un final înțelegi încotro merge lumea din IT”, a explicat Alexandru. Dumnealui a mai adăugat că după părerea sa, comunitatea IT nu pare a fi unită, și ocaziile la care toți ar putea să se adune în componență aproape deplină sunt, de obicei, evenimentele de genul ICT Summit.
Organizatorii evenimentului îndeamnă tinerii să se alăture lumii dinamice, vesele și creative a tehnologiilor informaționale, care de fapt este departe de stereotipul că specialiștii din domeniu sunt antisociali. „La moment, toate schimbările pornesc de la IT, și astfel nu ai limite în ceea ce creezi. Poți inventa orice și se deschid mii de posibilități oricui. În domeniul nostru nu există rutina de a face același lucru zi de zi”, a spus domnul Catariov.