(video) Proiect despre Moldova la Kickstarter – The Moldovan Diaries

collage
Foto: Paolo și Cesare în R. Moldova. PC: Paolo Paterlini, Cesare De Giglio

Proiectul The Moldovan Diaries este un documentar multimedia despre R. Moldova, realizat de Paolo Paterlini și Cesare De Giglio.

Este un jurnal despre viața moldovenilor simpli, ce include memoriile lor și așteptările în legătură cu viitorul națiunii. Scopul lui Paolo și Cesare este de a crea o platformă web care va include hărți, video și interviuri despre cum e să fii astăzi cetățean al Moldovei. Jurnalul de călătorii va fi însoțit de observații jurnalistice, făcute pe drum de la Bălți spre Găgăuzia și de la frontiera cu România până la Chișinău.

Creatorii intenționează să realizeze o mapă navigabilă, unde vor putea fi accesate interviuri, imagini și content audio. „The Moldovan Diaries este o privire în relația dintre valorile conservative și identitatea progresivă a moldovenilor”, menționează tinerii.

Paolo Paterlini și Cesare De Giglio sunt doi prieteni stabiliți în Londra, interesați de jurnalism și geopolitică. Anterior, ei au realizat documentarul „Routes – A Visual Journey Throughout the Silk Road” despre Drumul Mătăsii.

Proiectul a strâns £297 (peste 7.000 de lei) din £2.000 (circa 48.000 de lei) necesari, iar banii pot fi donați până pe 25 august. Kickstarter este o platformă de crowdfunding din SUA, unde oamenii donează bani pentru proiecte independente: de la tehnologii inovative până la jocuri video.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente