Din 2015 deținuții vor fi monitorizați electronic

anklebracelet
Foto: PC: pimmithillsnews.blogspot.com

Din 2015, persoanele liberate de pedeapsa penală vor fi monitorizate electronic, cu ajutorul brățărilor și emițătoarelor. Executivul a aprobat astăzi un proiect de Lege care vine să opereze modificări la actuala legislație cu privire la probațiune.

„Potrivit proiectului, condamnaţii vor purta brăţări şi emiţătoare care, datorită tehnologiilor GPS, vor semnaliza, prin telefon (mobil, staţionar), centrului de monitorizare încălcarea zonelor permise pentru aflare. Astfel, Ministerul Justiției își propune să prevină cazurile de încălcare a condiţiilor de probaţiune şi să asigure securitatea cetăţenilor”, a declarat ministrul Oleg Efrim, în ședința Guvernului.

Mai mult, documentul prevede norme de prevenire a cauzrilor de încălcare a condiţiilor de probaţiune şi asigurare a securităţii cetăţenilor. Până în anul 2018, Ministerul Justiţiei și-a propus să reducă, cu 30 la sută, numărul încălcărilor condiţiilor probaţiunii. Monitorizarea electronică a deținuților urmează să înceapă în 2015.

Astfel, în primul an vor fi monitorizate circa 100 de persoane, cu majorarea treptată a numărului acestora până la 500, în 2018. Ținând cont de numărul de subiecţi ai monitorizării electronice, sunt necesare 4 centre de monitorizare şi un server.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente