Top știri din 11 iulie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole publicate pe #diez în data de 11 iulie 2014. PC: colaj #diez

Studii IT, filme controversate, absolvenți jurnaliști și amintiri într-o fotocarte. Detalii și alte articole în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 11 iulie 2014.

#1. (vox) Studenții la IT: Cum e să înveți la IT? Provocator

Lumea nu stă niciodată pe loc, iar în era tehnologiilor, totul se dezvoltă în progresie geometrică. #diez a decis să întrebe studenții de la IT despre provocările domeniului, posibilitățile de angajare și calitatea sistemului de învățământ.

#2. Top 10 cele mai controversate filme de până acum

Subiectele provocatoare nu au lipsit vreodată în industria cinematografică. Filmele au fost criticate, apreciate sau interzise din cauza subiectelor care, mai mult sau mai puțin afectează societatea.

#3. Absolvenții facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării și-au primit diplomele

Absolvenții facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării și-au primit diplomele marți, 8 iulie. Evenimentul a durat 2 ore și s-a încheiat cu un dans – flashmob.

#4. Cum poți să-ți păstrezi amintirile din călătorii într-o fotocarte de la MyPhotoBook

În ultimii ani facem o cantitate din ce în ce mai mare de poze și fotografii digitale, dar avem din ce în ce mai puține fotografii în albumele noastre de acasă. Acum pozele le păstrăm online și rareori ne uităm la ele, fie ele pe Facebook, în calculator sau pe Instragram.

#5. Experiment: Emoțiile a 20 de necunoscuți care se dezbracă unul pe altul

Recent a fost lansat un nou video în care 20 de necunoscuți au însărcinarea să se dezbrace unul pe altul și să se culce în același pat.

#6. Ochelarii de la Google au ajuns la Chișinău și costă 2.000 – 2.500 euro

Unul dintre cele mai inovative dispozitive mobile de la Google – ochelarii Google Glass a fost prezentat și testat în premieră în Moldova, în cadrul Studioului de Inovații Expert.

#7. Noul Cod al Educației a fost votat în prima lectură de Parlament. Ce prevede acesta?

Parlamentarii au votat în prima lectură noul Cod al Educaţiei. În cadrul plenului, ministrul educaţiei, Maia Sandu, a spus că proiectul propune o nouă abordare a educaţiei şi vine să modernizeze sistemul de învăţământ în contextul integrării europene şi al Procesului de la Bologna. Fracţiunea PCRM a respins documentul.

#8. Soluție alternativă pentru microbuze: Transportăm gratuit pasagerii cu automobilele personale

Geo Lupașcu, blogger, propune o soluție constructivă împotriva microbuzelor și anume ca proprietarii automobilelor personale să transporte gratuit pasagerii din Chișinău.

#9. (video) Cele 16 goluri ale lui Miro Klose care au scris istorie la Campionatul Mondial

În meciul din prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, în care Germania a spulberat națiunea gazdă – Brazilia, cu un categoric 7-1, Miroslav Klose a marcat al 16-lea său gol la turneele finale FIFA World Cup.

#10. Studenții vor putea beneficia de o bursă privată din partea agenților economici

Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege care instituie noţiunea de burse private pentru studenţi. Agenţii economici vor fi stimulaţi să investească în instruirea tinerilor, ca aceştia să capete abilităţile necesare pentru a fi ulterior angajaţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente