(livetext) Vladimir Voronin: dacă ar intra acum Ştefan în sală – ce aţi face voi, ăştia din coaliţie?!

1287928400Voronin
Foto: PC: infoprut.ro

Parlamentul R. Moldova ratifică la ora 10:00 Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Între timp, câteva mii de persoane s-au adunat în fața Legislativului pentru a susține decizia Acordului.

Încep cu o precizare pentru domnul Ghileţchi, scrisul a apărut în Mesopotamia, cu 6000 de ani în urmă. Acum la concret, revin în secolul 20.

A rămas ultimul pas, şi coaliţia va atinge scopul pentru care a fost creată, susţinuă şi finanţată de UE începând cu 7 aprilie. Fiind ostatici ai UE, guvernanţii au trădat ţara. Milioane de moldoveni învinşi, tot poporul Moldovei. Acordul este străin Moldovei. Câteva zile în urmă, cunoscutul Štefan Füle spunea că regretă aderarea Bulgariei şi României la UE.

Constituţia Moldovei prevede că astfel de acţiuni strategice trebuiesc adoptate în urma unui referendum. Coaliţia adoptă un document prin care Moldova îşi pierde suveranitatea!

Realizarea prevederilor acestui acord va distruge producătorii autohtoni, va permite străinilor să cumpere pământurile noastre. Cine a împuternicit un Guvern care este corupt? Acest acord ar putea rupe ţara în două. Documentul a ignorat problema integrităţii teritorială. Moldova va pierde statutul de neutralitate.

Comuniştii nu sunt împotriva modernizării ţării. PCRM pune accent pe interesele naţionale, cu partenerii CSI. Acest acord nu oferă şansă de modernizare. Acordul lipseşte Moldova de viitor. Astăzi mai avem şansa să evităm rolul de complici în procesul de trădare a ţării. Este un document născut în grabă. Înţelegem de unde s-a luat această grabă – din frică. Înţeleg că alegerile din 30 noiembrie vor pune punct aceste Guvernări. Astăzi îl comemorăm pe Ştefan cel Mare, cum s-a spus poetul cândva: „fost să moară Ştefan multă jale a fost în ţară”. Dacă ar intra acum Ştefan în sală – ce aţi face voi, ăştia din coaliţie?!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente