Zeci de oameni adunați pentru a-i aduce speranțe lui Oleg

DSC_0636
Foto: Oleg și Alex Gurdilă

Ieri, 26 iunie, a fost organizat un concert, impresionant, de caritate pentru tânărul Oleg, care este orfan și a orbit în 2011. Zeci de oameni au venit să-l susțină și să contribuie la ajutorul urgent pe care îl necesită.

Oleg Adrian Vlad este orfan, a crescut la un internat din Basarabeasca, s-a născut cu probleme de vedere, iar în august 2011 a orbit. La moment, el trăiește într-un cort destul de încăpător (după cum spune el, în care poţi sta în picioare), amplasat pe Aleea Clasicilor (lângă bustul lui V. Alecsandri), împreună cu un cățel pe nume Amigo și mai nou, doi porumbei. Oleg distinge lumina puternică, acest fapt îi oferă şansa să-și recapete 20% din vedere la un ochi, dacă va fi operat la o clinică din Germania (costul aproximativ e de 7000 Euro, diagnoza: degenerarea corneei).

Evenimentul a fost foarte emotiv, deși s-a zâmbit mult, s-a cântat și dansat. Valeria Stoica, Tania Cerga, Cătălin Josan şi Formația Cuibul, au creat o atmosferă frumoasă atât pentru invitați cât și pentru Oleg, care a dansat împreună cu susținători săi. La sfârșitul evenimentului invitații au scris bilețele în care au menționat ce-i doresc lui Oleg să vadă, neapărat, atunci când își va recăpăta vederea. Evenimentul a adunat 15290 lei și 20€.

Valeria Stoica a cântat din repertoriul interpretei Lana Del Rey, Sarah Jaffe și Daughter. „Am acceptat să vin astăzi la eveniment pentru că pot să contribui, poate, la recăpătarea vederii lui Oleg, prin cântec. Pe Oleg l-am văzut demult pe internet, dar și în stradă, cântând. Cred că oricine vrea să-l ajute pentru că este un om bun, are o atitudine foarte pozitivă față de oameni și chiar de nu mă vede, mă simte”, susține Valeria.

 

Valeria Stoica
Valeria Stoica

„Mă simt foarte bine. Cred în totul ce este bun. Știu că o să văd. Iar lumea care mă ajută și energia pozitivă care se simte aici o să-și dea roadele, la timpul lor. Le doresc tuturor să rămână la fel de buni, cu toți oamenii, nu numai cu mine”, împărtășește Oleg.

 

Oleg
Oleg

„Eu am venit cu inițiativa, dar suntem 3 persoane care ne ocupăm de eveniment. M-a impresionat cazul lui Oleg, pentru că sunt sensibilă și reacționez emotiv la astfel de cazuri, însă nu am făcut nimic, niciodată, pentru a schimba ceva sau a-l ajuta. Partenerii și artiștii spre surprinderea mea, au fost foarte receptivi. Fiecare din ei, nu doar au acceptat o colaborare dar s-a simțit o implicare totală. După ce îl cunoști pe Oleg, ai impresia că viața lui e mult mai fericită și plină de evenimente, în ciuda deficiențelor vizuale, pentru că are foarte mulți oameni alături și prieteni care îl ajută. Sunt ferm convinsă că Oleg va atinge toate scopurile și planurile sale. Este un om inteligent care își cunoaște drepturile și odată ce-și va recăpăta vederea nu m-ar mira să-l văd într-o postură foarte înaltă”, relatează Jane, organizatoarea evenimentului.

 

DSC_0630
Oleg Adrian Vlad
Valeria Stoica
Valeria Stoica
Tania Cerga
Tania Cerga
Alex Gurdilă
Alex Gurdilă
Lidia Scarlat
Lidia Scarlat
Oaspeții evenimentului
Oaspeții evenimentului
Invitați de la eveniment
Invitați de la eveniment
Cătălin Josan
Cătălin Josan
Oaspeții  evenimentului
Oaspeții evenimentului
Oaspeții  evenimentului
Oaspeții evenimentului
Oaspeții  evenimentului
Oaspeții evenimentului
Oaspeții  evenimentului
Oaspeții evenimentului
Formația Cuibul
Formația Cuibul
Alex Gurdilă
Alex Gurdilă

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente