(video) Elevii unei clase din Nisporeni au luat note negative la examenul de matematică

descărcare
Foto: PC: ziareromania.ro

Situație fără precedent la un gimnaziu din raionul Nisporeni, unde aproape toată clasa a noua a rămas corigentă la examenul de matematică.

Au contat pe indulgenţa comisiei de examinare, însă în urmă cu câteva zile au aflat că 23 de elevi din 30 nu au reuşit să ia o notă de trecere. Aşa că au mers azi să ceară socoteală de la administraţia instituţiei.

La rândul său, directoarea recunoaşte că situaţia este una dreptul dezastruoasă pentru imaginea şcolii pe care o conduce, însă spune că, deşi a făcut tot posibilul pentru a soluţiona problema, nu a reuşit să găsească un specialist care să vină să predea permanent ore în localitate. Cu toate acestea, ore de matematică ar fi fost ţinute totuşi, de către profesorul de fizică, transmite Jurnal TV.

Chiar dacă recunosc că nici odraslele lor nu prea s-au ţinut de carte, părinţii consideră că de vină este administraţia şcolii care nu s-a îngrijit să găsească la timp un specialist la matematică. Mai mult, ei spun că nu au avut posibilitatea să depună o cerere de contestare a rezultatelor.

De cealaltă parte, şefa Direcţiei raionale de învăţământ ridică din umeri şi spune că nu este uşor să găseşti un profesor de matematică.

Faptul că elevii au picat examenul nu presupune că vor fi nevoiţi să şi repete anul. Copiii mai au o şansă să susţină proba în sesiunea suplimentară a cărei dată de desfăşurare încă nu a fost stabilită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente