(foto, video) Nu rata festivalurile muzicale din această vară

Fotor0623124554
Foto: Festivalurile muzicale din această vară. PC: colaj/Eugenia Tataru

Zilele însorite nu pot fi lipsite de muzică bună și distracție cu prietenii. Un prilej perfect de a combina acestea două reprezintă festivalurile muzicale, organizate pe larg în sezonul estival. Vă prezentăm evenimentele muzicale importante ale acestei veri, desfășurate în diverse țări ale lumii.

#1. Glastonbury Festival, Anglia

 

Glastonbury Festival, Anglia. PC: glastonburyfestivals.co.uk
Glastonbury Festival, Anglia. PC: glastonburyfestivals.co.uk

Unul dintre cele mai recunoscute festivaluri muzicale, Glastonbury, se va desfășura în această vară în perioada 25-29 iulie, la Somerset. Teritoriul va fi divizat în câteva regiuni, menite să satisfacă cerințele și preferințele vizitatorilor.

 

Glastonbury Festival, Anglia. PC: glastonburyfestivals.co.uk
Glastonbury Festival, Anglia. PC: glastonburyfestivals.co.uk

Somercet este un sătuc englez unde vor fi instalate corturi, vor fi deschise expoziții și vor fi organizate diverse activități captivante, astfel încât muzica, pentru unii invitați, rămâne pe planul al doilea. În acest an pe scenă vor evolua mai mulți artiști, printre care: Arcade Fire, Kasabian și Doly Parton.

 

Glastonbury Festival, Anglia. PC: yeeyan.org
Glastonbury Festival, Anglia. PC: yeeyan.org

Mai multe despre festival vedeți aici.

 

#2. Roskilde Festival, Danemarca

 

Roskilde Festival, Danemarca. PC: politiken.dk
Roskilde Festival, Danemarca. PC: politiken.dk

Festivalul Roskilde este cel mai mare eveniment cultural și muzical din Europa de Nord, organizat din anul 1971. În această vară, va avea loc în perioada 29 iunie-6 iulie, în orășelul Roskilde, de pe insula Zelandia. Anul acesta, festivalul va fi onorat cu prestația legendarei trupe, Rolling Stones.

 

Pentru detalii, accesați site-ul evenimentului.

 

#3. Park Live, Rusia

 

Park Live, Rusia. PC: афиша@mail.ru
Park Live, Rusia. PC: афиша@mail.ru

Pentru a doua oară, Moscova găzduiește un eveniment muzical de amploare, numit Park Live. Este primul festival rus, ce se desfășoară în oraș, sub cerul liber. Invitații sunt așteptați în perioada 27-29 iunie, pentru a savura creațiile muzicale ale renumiților artiști, printre care formația americană Hollywood Undead, australienii Wolfmother și Karnivool, și cântăreața suedeză, Lykke Li.

Iată cum s-a petrecut festivalul anul trecut:

Pentru detalii, mergeți aici.

 

#4. Open’er Festival, Polonia

 

Open’er Festival, Polonia. PC: holidays.by
Open’er Festival, Polonia. PC: holidays.by

Festivalul Open’er se desfășoară în orașul Gdynia, situat în nordul țării, în perioada 2-5 iulie. Acest eveniment este unul dintre cele mai majore manifestații muzicale din Polonia, ce invită adepții tuturor stilurilor muzicale, astfel încât la festival vor evolua cântăreți ce sigur vor fi pe placul fiecăruia. Pe lângă melodii renumite, teritoriul va deține și un podium pentru show-uri de modă, zonă pentru copii, disco și altele.

Așa a fost în 2011:

 

Mai multe despre eveniment puteți vedea aici.

 

#5. Eurockéennes Festival, Franța

 

Eurockéennes Festival, Franța. PC: drownedinsound.com
Eurockéennes Festival, Franța. PC: drownedinsound.com

Festivalul francez Eurockéennes va avea loc în perioada 4-6 iulie, sub cerul deschis, în apropierea orașului Belfor, alături de frontiera dintre Franța și Elveția. Acest eveniment este unul major nu doar pentru Franța, ci și pentru toată Europa. Printre artiștii ce vor evolua la festival în această vară, se numără Skrillex, Pixies, M.I.A, The Black Keys, Ghost.

 

Eurockéennes Festival, Franța. PC: captură/#diez
Eurockéennes Festival, Franța. PC: captură/http://www.eurockeennes.fr

Pentru a afla mai multe, mergeți aici.

 

#6. Exit Festival, Serbia

 

Exit Festival, Serbia. PC: ayliholidays.wordpress.com
Exit Festival, Serbia. PC: ayliholidays.wordpress.com

Festivalul Exit din Serbia, se va desfășura în perioada 10-13 iulie, unde vizitatorii vor avea frumoasa ocazie să întâlnească de trei ori răsăritul soarelui în impunătoarea fortăreață ce datează încă din secolul al XVIII-lea, de unde se deschide o priveliște deasupra Dunării. Pentru prima dată festivalul a fost organizat în anul 2000. În prezent, aici se adună peste 200 de mii de iubitori de muzică, ceea ce duce la prezența a diferiților artiști, ce au îmbrățișat diverse stiluri muzicale.

 

Exit Festival, Serbia. PC: Facebook/Exit Adventure 2014
Exit Festival, Serbia. PC: Facebook/Exit Adventure 2014

Mai multe aflați aici.

 

#7. Nashestvie (Нашествие), Rusia

 

Nashestvie, Rusia, PC: Valerii Latipov
Nashestvie, Rusia, PC: Valerii Latîpov

Unul dintre cele mai vizitate evenimente muzicale din Rusia, are loc începând cu anul 1999, în apropierea regiunii Tver. Anual, aici vin circa 150 de mii de persoane de pe tot teritoriul țării. Festivalul a încetat a mai fi considerat drept unul strict muzical, pentru că s-a creat un tandem perfect între muzică, teatru și film. Acesta se va desfășura în perioada 10-13 iulie.

Pentru a descoperi mai multe detalii, vedeți aici.

 

#8. Festival Internacional de Benicassim, Spania

 

Festival Internacional de Benicassim, Spania. PC: fiberfib.com
Festival Internacional de Benicassim, Spania. PC: fiberfib.com

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale Europei, se petrece anual în apropierea orășelului Benicassim. Este o localitate micuță, cu numai câteva cartiere, însă care se întinde pe 6 km de-a lungul malului mării. Oaspeții au parte de distracție toată noaptea, artiștii intră pe scenă când soarele apune, pentru a întâlni răsăritul tot în fața mulțimii. Anul acesta, festivalul va avea loc în perioada 17-20 iulie, iar câțiva dintre invitați sunt: formația britanică Kasabian, interpretul scoțian Paolo Nutini și Lily Allen.

 

Detalii aici.

 

#9. Tomorrowland, SUA

 

Tommorowland, SUA. PC: tomorrowworld.com
Tommorowland, SUA. PC: tomorrowworld.com

Tomorrowland este un festival cunoscut de toată lumea și foarte popular. Iată că în curând Tommorowland va avea loc în Belgia, la care biletele s-au vândut deja. Mai avem totuși o șansă de a merge în Atlanta, SUA, pentru a savura muzica bună. Chiar dacă Tomorrowland-ul din Atlanta nu este vara, ne croim 3 zile libere la sfârșit de septembrie, pentru a fi pe 26,27 și 28 la festival.

Vedeți mai multe detalii aici.

 

#10. Outside Lands Music and Arts Festival, SUA

 

Outside Lands Music and Arts Festival, SUA. PC: charliehomo.com
Outside Lands Music and Arts Festival, SUA. PC: charliehomo.com

Festivalul de muzică și artă se petrece anual în Golden Gate Park, începând cu anul 2008, în programul căruia erau peste 60 de prestații muzicale, care au adunat circa 5000 de oaspeți în fiecare zi. Teritoriul evenimentului este divizat pe regiuni, printre care: Polo Fields, unde este amplasată scena Lands End Stage, pe regiunea Speedway Meadow se află scenele Twin Peaks și Panhandle, iar pe Lindley Meadow — Sutro și Presidio. Festivalul va avea loc în perioada 8-10 august.

Detalii vedeți aici.

 

#11.Sziget Festival, Ungaria

.

Sziget Festival, Ungaria. PC: nsmbl.nl
Sziget Festival, Ungaria. PC: nsmbl.nl

În acest an, festivalul se va desfășura în perioada 11-18 august, în Budapesta, găzduind mii de oameni ce vin să savureze muzică clasică și electro. Pe lângă mulțimea artiștilor ce vor rupe scena timp de o săptămână, pe malul Dunării vor evolua: Queens of the Stone Age, Placebo, Lily Allen și Macklemore.

Pentru a afla mai multe despre eveniment, mergeți aici.

 

#12. Gustar, Moldova

 

Gustar, Moldova. Pc. Facebook/Gustar
Gustar, Moldova. Pc. Facebook/Gustar

Festivalul Gustar, organizat anual în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, a devenit un eveniment cultural reprezentativ pentru Republica Moldova. În această vară se va desfășura în perioada 23-25 august. Gustar-ul este o oportunitate unică de a savura cele mai alese melodii multinaționale din Balcani și centrul Europei. Evenimentul va aduce mai multă distracție, show-uri live și experiențe memorabile.

 

Așa a fost ediția din 2013:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente