Festivalul de vară Art-Labyrinth se va desfășura în perioada 20-22 Iunie 2014, Republica Moldova, raionul Briceni, satul Corjeuți, în sânul “sălbatic” al naturii și este un eveniment al culturii și artei alternative, văzute prin prisma unei conștiințe ecologice.
Cei care vin aici sunt persoanele în căutare de “trăiri” puternice și experiențe – acesta este și unul dintre scopurile festivalului – ca cele trei zile să fie mai mult decât un simplu “party” sau distracție pe motiv de plictiseală; fiecare invitat va deveni astfel participant și creator, nu doar consumator.
Festivalul din acest an este al 7-lea după număr și, ca în fiecare an, presupune alegerea unui teritoriu într-o zonă maximal naturală și neatinsă de om, prin urmare – unicele urme de civilizație ar fi însuși participanții Art-Labirinth, iar cele al progresului tehnic – aparatura muzicanților.
În zona festivalului se interzice accesul autoturismelor (dar se organizează o parcare alăturată cu supraveghere), alcoolul lipsește din vânzare. Se trăiește în corturi și se bea apă din izvor, mâncarea se coace la rug sau poate fi cumpărată la bucătăria Art-Labyrinth, unde are același mod de preparare. Se comportă într-un mod maxim ecologic, astfel încât, la plecare, să se lase locul mai îngrijit decât era.
După cum s-a menționat, anul acesta festivalul va avea loc în cel mai nordic punct al Republicii Moldova, în apropiere de satul Corjeuți, raionul Briceni. Distanța de la Chișinău este de 250 km, 100 km de la Botoșani. Locul este absolut nou și magic: stânci și peșteri, o adevărată istorie.
La festival nu vă veți plictisi – master-class-uri, teatru, film, muzică și bodyart, excursii, show al focului, turnire cavalerești, ș.a. Nu le-am putea enumera pe toate, cu atât mai mult că fiecare poate să se implice în programul festivalului. Participanți – artiști și maeștri din Moldova, Ucraina, Franța, România, Belgia și Ungaria.
Festivalul nu este unul comercial și evită căile de pătrundere burgheză, sub formă de afișe și alte atribute ale unui oraș aglomerat. Deci modul în care va fi adus în față Labirintul depinde de noi înșine, participanții – acesta este organizat de către entuziaști, care cred că arta și muzica pot aduce lumii omenie și inspirație.
Tradiția festivalului: Labyrintul este închis pentru oamenii a căror scop este atingerea plăcerilor primitive cu ajutorul alcoolului sau altor substanțe de schimbare a conștiinței.
Participarea: după cum s-a menționat, festivalul nu este unul comercial, dar toți cei care ajung aici devin participanți fie printr-o programă culturală, sau prin ajutorul fizic la anumite activități, fie prezintă asistență materială sub forma a 100 MDL (sau 25 RONi – lei românești).
Pentru a vedea descrierea amănunțită a traseului până la festival și harta drumului din Chișinău până în Corjeuți, accesați site-ul festivalului. Tot aici puteți cerceta programul evenimentului și găsi datele de contact.
Așa s-a petrecut festivalul anul trecut:
Și acesta este locul unde sunt așteptați vizitatorii: