România va convinge statele europene ca Moldova să devină cât mai curând stat membru UE

ziua-europei
Foto: PC: danielbuda.ro

România își propune să convingă cât mai multe state europene pentru ca Republica Moldova să devină cât mai curând stat membru UE. Declarația a fost făcută de senatorul Petru Filip, Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României în cadrul unei întrevederi cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ana Guțu.

Co-președinta Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, Ana Guțu a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău depun eforturi pentru a asigura ireversibilitate cursului de integrare europeană, inclusiv prin continuarea reformelor în domeniul justiției și lupta cu corupția. Totodată, Ana Guțu a menționat că ratificarea Acordului de Asociere în Parlamentul Republicii Moldova va fi un eveniment istoric, exprimându-și convingerea că țara noastră va deveni membru UE cât mai curând, poate chiar în 2019, an în care România va deține președinția Consiliului UE.

Senatorul Petru Filip a dat asigurări că România va fi și în continuare avocatul sincer și fără rezerve al Republicii Moldova. „Procesul de integrare europeană a Republicii Moldova este probabil chestiunea strategică cea mai importantă pentru politica externă a României. România își propune să găsească și alți avocați pledanți pentru ca Republica Moldova să devină cât mai curând stat UE”, a menționat Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României. Totodată, senatorul român a reiterat ferma determinare a Senatului României de a ratifica rapid Acordul de Asociere UE – Republica Moldova.

Oficialii au mai discutat despre stadiul de implementare în Republica Moldova a proiectelor de infrastructură finanțate de România.

La întrevedere au mai participat deputații Tudor Deliu, Maria Ciobanu, George Mocanu, Oleg Ţulea, Mihail Solcan, membri ai Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente