Top știri din 9 iunie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez, publicate pe 9 iunie 2014. PC: colaj #diez

De ce au fost alungați elevii de la BAC, cât rău pot face niște lacăte și cum se descurcă medicii moldoveni în Spania? Răspunsurile le găsești în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 9 iunie 2014.

#1. BAC 2014: Motivele pentru care au fost daţi afară de la examene mai mulți elevi din Chișinău

Din cei 12.000 de elevi din municipiul Chișinău care susțin bacalaureatul în acest an, 26 au fost deja daţi afară şi se vor prezenta la teste anul viitor.

#2. Femei celebre şi maşinile lor incredibil de scumpe

Sunt frumoase, celebre şi conduc maşini de sute de mii de dolari. Pentru că valoarea financiară nu este o problemă, vedetele aleg mașinile în dependență de valoarea lor în timp.

#3. Ești român sau moldovean? Răspunsul îl găsești la Holercani

Vara aceasta, tradițiile populare și cultura românească își dau întâlnire la IA MANIA. Sunteți invitați la cel mai mare Festival al Tradițiilor Populare organizat în aer liber. Când? 21 iunie, în satul Holercani, raionul Dubăsari.

#4. (video) Cum automobilele circulă pe strada pietonală din Chișinău

Deși Primăria Capitalei a anunțat sistarea circulației în preajma străzii pietonale Alexandru Diordiță, aflate în construcție, șoferii din capitală nu au respectat recomandările instituției.

#5. Povestea unui tânăr din Moldova care a ajuns medic în Spania

Sergiu Pădure, în vârstă de 29 de ani, din Chișinău a absolvit Universitatea „Nicolae Testemițanu“, în 2010. Ulterior, însă a decis să plece în Spania. Acum lucrează la „Centro Medico de Reconocimientos Poblanc”, în calitate de medic generalist și în paralel la „Clinica de Salud Mental San Felipe”, o clinică psihiatrică.

#6. Marșul Vieții a adunat o sumă record pentru tratamentul copiilor grav bolnavi

Abonații, prietenii și partenerii companiei Moldcell și Asociației Obștești ”Salvați viața” s-au adunat pe 7 iunie la MARȘUL VIEȚII pentru a da speranță și ajutor copiilor grav bolnavi din Moldova.

#7. Programul festivalului „Nopțile pianistice 2014” din 22-26 iunie

În perioada 22-26 iunie, la Sala cu Orgă, cu începere de la ora 19.00, va avea loc ce-a de a XII-a ediție a festivalului internațional „Nopțile pianistice”. Vă propunem mai jos să vedeți programul din 2014.

#8. Cele mai bune 16 întrebări de la Ședința Elitară a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

La 7 iunie 2014, a avut loc Ședința Elitară nr. XXXIII a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, în cadrul căreia Ion Dodi a devenit pentru a doua oară magistru. Echipa #diez, împreună cu crupierul ședinței Marcel Spătari, a făcut o selecție de întrebări care v-ar putea părea interesante.

#9. S-a dat start aplicărilor pentru Social Innovation Camp Moldova 2014

Astăzi, 9 iunie, Social Innovation Camp Moldova dă start aplicărilor! Dacă ai cunoştinţe în domeniul IT, business, marketing, social media sau ştii cum poţi oferi o soluţie problemelor sociale, ai şansa să aplici la cel mai aşteptat eveniment al anului până la data de 30 iunie.

#10. (foto) 10 locuri pe care Igor Corman le poate vizita în Italia

Igor Corman întreprinde, în perioada 9-10 iunie, o vizită de lucru în Italia. #diez a făcut o selecție de zece atracții turistice pe care Preşedintele Parlamentului ar putea să le viziteze acolo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente