Top știri din 6 iunie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole publicate pe #diez la 6 iunie 2014. PC: colaj #diez

O zi plină de bacalaureat: ce spun elevii care l-au scris, cum s-a desfășurat și ce itemi au fost află în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 6 iunie 2014.

#1. BAC 2014: Ce subiecte au primit candidații de la profilul umanist la proba de Limba Română

Echipa #diez a întrebat mai mulți elevi care azi au susținut examenul de Bacalaureat la Limba de instruire pentru a crea un portret robot al testului de azi. Testul nu este unul oficial, este bazat pe memoria absolvenților profilului umanist 2014. Versiunea oficială potrivit metodologiei va apărea după publicarea rezultatelor de la sesiunea de Bacalaureat 2014.

#2. BAC 2014: Peste 27.000 de elevi au susținut astăzi examenul la limba de instruire

Astăzi, 6 iunie, elevii din claselor a XII-a au susținut examenul la limba de instruire. În această probă au fost antrenaţi toți cei 27.604 de candidaţi admişi de către Consiliile profesorale ale instituțiilor de proveniență și cei peste 6 mii restanțieri din sesiunile anterioare.

#3. BAC 2014: 19 elevi au încercat să fraudeze examenul la limba de instruire

Examenul de bacalaureat de astăzi, 6 mai 2014, a fost susținut de 27.604 elevii din clasa a XII-a și peste 6 mii restanțieri din sesiunile anterioare.

#4. BAC 2014: Ce subiecte au primit candidații de la profilul real la proba de Limba Română

Echipa #diez a întrebat mai mulți elevi care azi au susținut examenul de Bacalaureat la Limba de instruire pentru a crea un portret robot al testului de azi. Testul de mai jos nu este unul oficial, este bazat pe memoria absolvenților profilului real 2014. Versiunea oficială, potrivit metodologiei, va apărea după publicarea rezultatelor de la sesiunea de Bacalaureat 2014.

#5. BAC 2014: Unui candidat nu i-au permis să intre fără buletin la examen

Un elev venit să susțină primul examen de BAC la Centrul de la Liceul Gheorghe Asachi din Chișinău nu a fost lăsat să intre în sală pentru că nu avea cu sine buletinul de identitate.

#6. BAC 2014: O elevă cu dizabilităţi severe susține examenele în condiţii egale cu alţi absolvenţi

O absolventă din Glodeni, cu mobilitate redusă şi cu deficiențe de vorbire, pe care le are după ce a suferit un accident vascular, a făcut astăzi aproape 20 de kilometri cu taxiul pentru a ajunge la centrul de bacalaureat, ca să susţină primul examen pentru ea din această sesiune.

#7. BAC 2014: Teste de pregătire pentru examenul la limba străină

Marți, 10 iunie curent, absolvenții liceului vor susține proba la limba străină (limba engleză – 11.767 de candidați, franceză – 10.922 de candidați, germană – 375, italiană – 68, spaniolă – 92 și limba turcă – 93 de candidați).

#8. De la Eurovision Moldova la postura de victimă a traficului de ființe umane

Una din participantele la preselecția națională Eurovision 2014, Tatiana Heghea a apărut într-un spot social pe postul de victimă a traficului de ființe umane.

#9. Campanii publicitare motivaționale ce transmit un mesaj global

Pe lângă multitudinea spoturilor publicitare care au un context strict comercial, agențiile realizează de asemenea proiecte menite să transmită un mesaj global, ce invită societatea să nu pășească zi de zi pe lângă problemele actuale.

#10. Principalele tendințe ale verii 2014 conform designerilor autohtoni

Tendințele verii 2014 au apărut deja pe toate site-urile şi revistele de specialitate însă noi îți propunem o variantă originală de a le face față, purtând hainele designerilor din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente