Tkaciuk, Petrenco şi Muntean excluşi din conducerea PCRM

collagepcrm
Foto: PC: colaj #diez

Trei dintre membrii importanţi ai PCRM, Marc Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean, au fost excluşi din comitetul executiv şi biroul politic al Partidului Comuniştilor, decizia fiind votată la şedinţa plenară de astăzi a PCRM, la propunerea liderului formaţiunii, Vladimir Voronin.

Potrivit Adevărul.ro, şedinţa nu s-a lăsat fără scandal. Un cetăţean care face parte din Mişcarea Antifa, prezent la şedinţă, a fost dat afara după ce s-a ridicat şi a început să strige: „Moldova fără oligarhi”.

Mark Tkaciuk a declarat că nu i s-a oferit şansa de a-şi expune părerea faţă de colegii de partid şi că nu întelege care sunt motivele pentru care Voronin a propus excluderea sa din partid. Tkaciuk spune că decizia liderului PCRM este ilegală şi că acest lucru se poate face doar la Congresul partidului. În acelaşi timp, comunistul crede că totuşi va fi demis.

Grigore Petrenco, citat de Pro TV, a declarat că nici el nu ştie care sunt motivele pentru care Vladimir Voronin a propus să fie exclus, dar şi că este de acord cu declaraţiile făcute ieri de comunistul Mark Tkaciuk, care a menţionat că PCRM urmează să fie cumpărat de oligarhi.

Anterior, presa a scris că locurile lui Tkaciuk, Petrenco și Muntean în Comitetul Central vor fi ocupate de deputații comuniști Artur Reșetnicov, Serghei Stati și Oleg Reidman, scrie Hotnews.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente