Un tânăr din Orhei este învinuit de escrocherie şi uzurparea de calităţi oficiale

lei
Foto: PC: abcnews.md

Procuratura sectorului Râșcani l-a pus astăzi sub învinuire pe un tânăr din satul Peresecina, raionul Orhei, în acţiunile căruia procurorii au reţinut comiterea escrocheriei și uzurpării de calități oficiale.

Temei pentru pornirea procesului penal a servit plângerea depusă de către o locuitoare a capitalei care reclama comportamentul abuziv al bărbatului.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că în decursul lunii mai curent, prezentându-se ca fiind colaborator al Ministerului Afacerilor Interne, învinuitul i-a cerut femeii o taxă lunară de 2500 lei. În schimbul acestei sume, “polițistul” urma să-i asigure protecție din partea organelor de drept, pentru ca să nu fie trasă la răspundere pentru practicarea serviciilor de masaj în apartamentul pe care aceasta îl închiria.

Tânărul a fost reținut în flagrant în apartamentul femeii, imediat după primirea sumei de 10 mii de lei, iar la demersul procurorilor, învinuitului i-a fost aplicată măsura preventivă – arestul pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, învinuitul, în vârstă de 27 ani, nu era angajat în câmpul muncii, iar despre afacerea femeii a aflat de pe un site de anunțuri. Pentru escrocherie și uzurparea de calități oficiale, legislația prevede până la 6 ani de detenție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente