Noi indicatoare rutiere la punctele de trecere a frontierei

ATT00045
Foto: Așa arată indicatoarele noi care urmează a fi instalate la punctele vamale. PC: customs.gov.md

Astăzi, 4 iunie, la inițiativa Serviciului Vamal, Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat în cadrul ședinței Guvernului modificările la Regulamentul circulației rutiere, conform cărora se introduce un nou indicator de informare la punctele de trecere a frontierei.

Aceste indicatoare de informare vin să faciliteze traficul transfrontalier de mărfuri în contextul implementării de către Serviciul Vamal a procedurilor simplificate de vămuire.

Noul indicator va fi instalat în imediată apropiere a punctelor de trecere a frontierei și va informa participanții la trafic privind regimul prioritar de traversare a frontierei pentru titularii procedurilor simplificate. În aceste condiții, transportatorul la intrare în zona de control vamal se va orienta exact pe banda corespunzătoare, fără a staționa în rând.

De regimul prioritar de traversare a frontierei beneficiază transportatorii care fac parte din sistemul de pre-declarare electronică TIR-EPD și Agenții economici autorizați (Authorised Economic Operator).

Conform reglementărilor vamale, aceste categorii de agenți economici au dreptul de a traversa frontiera în regim prioritar, fiind supuși unui număr redus de controale și formalități. Facilitățile respective se aplică față de companiile cu un nivel sporit de credibilitate și au ca scop promovarea conformării voluntare la respectarea legislației vamale.

Completarea în cauză va contribui la fluidizarea procedurii de traversare a frontierei, evitarea aglomerărilor din posturile vamale și sectoarele aflate în proximitatea acestora, ceea ce în final va îmbunătăți indicatorii de performanța la capitolul traficul transfrontalier.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente