În acest weekend am avut parte în același timp de primăvară și vară. Felicitări cu venirea verii și vă lăsăm în compania celor mai importante și populare știri de pe #diez din 31 mai-1 iunie 2014.

#1. 7 cărți pe care să le citești atunci când ești trist

Fie că te frământă singurătatea sau dorul, te-ai dezamăgit în ceva sau cineva, ori pur și simplu vremea de afară îți provoacă tristețe, aceste cărți te vor ajuta să depășești mai ușor acest sentiment.

#2. Atac armat la o bancă din Chișinau. Un angajat a fost împușcat mortal, alți doi răniți – spitalizați

Un angajat al Victoriabank a fost împuşcat mortal, vineri seară, în jurul orei 22:00. Alţi doi angajaţi din cadrul instituţiei a fost răniţi grav, după un atac armat în momentul în care cei trei au ridicat încasările de la filiala băncii din cadrul magazinului Metro din sectorul Râşcani al Capitalei.

#3. (vox) Cum se pregătesc de BAC elevii Liceului Teoretic “Spiru Haret”?

Bacalaureatul 2014 poartă vina multor coșmaruri pe care le au absolvenții și de multe ori se iscă a fi tema principală de discuție. Ce simt liceeni claselor a 12-a când aud cuvântul „BAC” și prin ce metode se pregătesc de el, ne explică elevii din clasa a 12-a a Liceul Teoretic “Spiru Haret”.

#4. (foto flashmob) Hai să umplem Facebook-ul cu fotografii de când eram mai mici

Inspirați de echipa emoda.md, am decis să facem o selecție cu persoane din media, cum arătau ele în copilărie și cum arată ele acum. Copilăria e o frumoasă perioadă de care să ne aducem aminte.

#5. În premieră la Chișinău a avut loc Festivalul Văcuțelor

De 1 iunie, chiar de ziua copiilor, în centrul Chișinăului a fost organizat, pentru prima dată în Moldova, Festivalul Văcuțelor. În spatele Arcului de Triumf au fost pictate machetele, de mărime naturală, a 10 văcuțe. Echipelor de creație le-au luat câteva ore bune pentru a-și finaliza operele de artă.

#6. Cum arătau când erau mici câteva din frumoasele femei ale mass-mediei din Moldova

Echipa eModa a decis să se întoarcă în copilăria celor mai cochete femei ale Moldovei, așa că au vorbit cu ele și ne prezintă poze, cum erau acestea copile, şi ce emoţii au, atunci când îşi aduc aminte de copilărie.

#7. Cine sunt reprezentantele sexului frumos a fiecărei țări la Miss World 2014

Miss World este un titlu care se acordă la un concurs de frumusețe internațional. Candidatele care participă la concurs au fost alese deja în țara de origine ca „regina frumuseții”. Reprezentanta de anul acesta din partea Moldovei va fi Alexandra Căruntu.

#8. Euronews: Transnistria visează la întoarcerea în “patria mamă”

În cadrul rubricii “reporter” de la euronews, a fost elaborat un reportaj special despre regiunea separatistă Transnistria, în contextul evenimentelor ce au avut loc în Crimeea și se desfășoară în continuare în estul Ucrainei.

#9. DJ-ul minune al Republicii Moldova, Andrew Rayel, și-a lansat primul album

Moldoveanul Andrei Rață, cunoscut de toată lumea ca Andrew Rayel, și-a adăugat pe 30 mai în discografie primul său album de artist, intitulat “Find Your Harmony”.

#10. Mai mulți studenți medicinişti au devenit bursieri ai programului Erasmus Mundus

Un grup de studenţi, rezidenţi şi doctoranzi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” vor efectua stagii de până la 3 ani în universităţile şi instituţiile medicale din Europa. Candidaţii au fost selectaţi printr-un concurs public în cadrul programului Erasmus Mundus la care USMF este parteneră.