Top știri din 27 mai

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole publicate pe #diez la 27 mai 2014. PC: colaj #diez

Lucruri despre BAC, scurtmetraj moldovenesc, în ce politicieni au încredere tinerii și despre recensământ în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 27 mai 2014.

#1. BAC 2014: 27 de lucruri pe care să le știi despre bacalaureatul din acest an

#diez îți va oferi în timp real toate informațiile despre BAC 2014 – calendarul, subiectele și rezultatele sesiunii de BAC 2014. În acest articol găsești 27 de lucruri pe care trebuie să le cunoști despre bacalaureatul din acest an.

#2. Parfumul – scurtmetraj emoționant realizat în Moldova

Studioul CIOFilm și-a prezentat recent noua sa producție video, numită „Parfumul”, realizată în colaborare cu Augustina Şiman, autoarea povestirii ce a stat la baza filmulețului. Scurtmetrajul fabricat în Moldova, este îmbibat de metafore, parfumurile fiind asemuite cu reprezentantele sexului frumos.

#3. Clasamentul celor mai nepotrivite țări pentru angajați: Cum e să lucrezi în Moldova?

Recent, Confederaţia Internaţională a Sindicatelor (ITUC), a prezentat un clasament mondial ce evaluează țările unde este cel mai dificil să fii angajat. În cadrul acestuia au fost cercetate 139 de state ale lumii, printre care și Republica Moldova.

#4. Moldoveanca Nadejda Savcova va apărea pe coperta ELLE Spania

Nadejda Savcova, moldoveanca cu o carieră internațională excepțională în modelling, va apărea pe coperta din iunie a revistei spaniole ELLE.

#5. Partidul Socialiștilor cere anularea rezultatelor recensământului

Liderul Partidului Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, a spus în cadrul unei conferințe de presă că socialiştii au elaborat o hotărâre de Parlament, de anulare a recensământului din acest an şi cer demiterea responsabililor de organizarea lui şi investigarea modului în care au fost cheltuite milioanele de lei.

#6. Votul tinerilor: în ce partide și lideri politici au încredere tinerii din Moldova

Barometrul Opiniei Publice a prezentat în aprilie situația și preferințele politice a societății în ultima jumătate de an, #diez a selectat răspunsurile persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

#7. Rezultatele preliminare ale recensământului vor fi publicate în decembrie

În perioada 12-25 mai a fost efectuată recenzarea populaţiei şi locuinţelor pe întregul teritoriu al Republicii Moldova, cu excepţia localităţilor din partea stângă a Nistrului şi municipiului Bender. Populaţia din zona care nu a fost cuprinsă în teritoriul de recenzare au avut posibilitatea să se prezinte la circumscripţiile (de obicei în primării) alăturate localităţilor.

#8. Conflictele în Donețk continuă: au fost uciși circa 200 de teroriști

Alexei Dmitrașovskii, secretarul de presă al Operațiunii Antiteroriste, a declarat că conflictele armate în Donețk continuă, și în urma operațiunilor militare au fost uciși circa 200 de teroriști pro-ruși.

#9. Au fost deschise aplicările pentru Şcoala Liderilor Politici în cadrul Parteneriatului Estic

Se anunță lansarea celei de a II -a ediții a „Școlii Liderilor Politici în cadrul Parteneriatului Estic”, care are scopul de a oferi suport în vederea dezvoltării societății civile din Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Azerbaidjan și de a iniția o cooperare pe termen lung între organizațiile din țările participante.

#10. O companie românească vrea să investească 30 de milioane de euro în Republica Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întâlnire cu Președintele Companiei Dedeman din România, Dragoș Pavăl, care a anunțat că vrea să vină în țara noastră cu o investiție de 30 de milioane de euro. Suma va fi folosită pentru deschiderea a două magazine în Chișinău, fapt ce va genera 400 de noi locuri de muncă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente