Changemakers – clubul care aduce schimbarea

IMG_1779
Foto: Schimbarea începe de la ei - Școala Liderilor Changemakers

La 23 mai, curent, în incinta Hotelului LeoGrand s-au celebrat rezultatele activității tinerilor din Cadrul Clubului Changemakers.

Printre invitații la Gală s-au enumerat Gero Stuller-Ambasadorul Austriei la Chișinău, Sergiu Stanciu, Viceministrul Tineretului și Sportului, reprezentați ai societății civile, voluntari, părinții și prietenii membrilor acestui club.

Clubul Changemakers a fost fondat pe data de 10 aprilie 2013, în calitate de platformă neformală care aduce schimbarea la nivel personal cât și în societate. Fondatoarea acestui club, Liuba Ceban a menționat în cadrul Galei că dacă trăiești pentru o cauză, atunci chiar trăiești, dar dacă nu, pur și simplu exiști. Liuba speră cu acest Club să schimbe lumea și pas cu pas să contribuim la schimbarea societății, iar acest lucru trebuie să înceapă de la noi.

 

Liuba Ceban
Liuba Ceban

Prezent la eveniment, dnul Iulian Groza, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a salutat inițiativa și a menționat că dacă ai un obiectiv clar pus în față și o echipă competentă, atunci ai parte de rezultate multiple și aduci schimbarea. Nu te întreba ce poate țara să facă pentru tine, ci ce poți face tu pentru țară. UE se bazează pe mai multe principii, unul dintre ele fiind bunăstarea comunității, iar noi la acest lucru avem de muncit precizează dnul Viceministru.

 

Iulian Groza
Iulian Groza

În cadrul Galei au fost prezentate toate proiectele implementate de către membrii clubului pe parcursul unui an. Iulia Veremiov și Veronica Pascaru au făcut acte de caritate pentru cei vulnerabili și care se confruntă cu sărăcia, ele fiind în prezent motorașul care stimulează activitățile din Club.

 

Veronica Pascaru și Iulia Veremiov
Veronica Pascaru și Iulia Veremiov

Diana Savciuc și-a prezentat proiectul “Foto la uscat”. Membrii Clubului au vizitat penitenciarul de la Rusca, unde au machiat și le-au organizat o ședință foto deținutelor. Ea a mai reușit să organizeze un Teatru social și o organizație nouă “Pro-respiro”.

 

Diana Savciuc
Diana Savciuc

În cadrul evenimentului ne-au delectat auzul Laurențiu Coțaga, acesta la rândul lui interpretând o odă în semn de solidaritate cu vecinii noștri ucraineni, Trupa Stația Terminus, minunata Jaclin Mardari și inegalabila Armașu Adriana.

 

Laurențiu Coțaga
Laurențiu Coțaga

 

Jaclin Mardari
Jaclin Mardari
Armașu Adriana
Armașu Adriana

Vineri a fost dat startul și primei Școli de lideri Changemakers. Printre profesori se numără absolvenții programelor de schimb al Ambasadei SUA în Republica Moldova, reprezentanții ONG-urilor și membri ai instituțiilor statului. Elevii acestei școli au fost selectați din toate colțurile Republicii, iar în prezent se află la Vadul lui Vodă, unde lecțiile deja au început. O veste îmbucurătoare este aceea că fiecare dintre noi va putea să participe online în cadrul acestor module absolut gratuite.

 

Elevii de la Școala de Liderism
Elevii de la Școala de Liderism

Acești tineri frumoși își doresc să prindă aripi visurile și proiectele lor, iar școala de Lideri este o punte perfectă pentru a-ți lua zborul. Ei vor aduce schimbarea și sperăm cât mai curând să vedem rezultatele muncii lor în cadrul acestei școli.

 

Profesorii Școlii de Liderism
Profesorii Școlii de Liderism

Cu un cuvânt de salut, încurajare și sfaturi către profesori a venit Amy McGee, fondatoarea Școlii de Comunicare, SUA. Dumneaei a ținut un discurs în care compara oamenii cu cărbunele, la presiune mare se transformă în diamant, încurajându-i astfel să țină piept tuturor greutăților ce le au în față, dacă doresc să ajungă diamante.

 

Amy McGee
Amy McGee

La finalul Galei au fost decernate premii și cupe pentru cei mai activi tineri din Clubul Changemakers. Pe fețele acestor tineri se observa vădit entuziasmul și mândria de care sunt cuprinși. Au făcut lucruri mari, demne de laudă, iar noi trebuie să îi susținem și să le dorim la mai mult și la mai mare. La Mulți Ani Changemakers!

 

IMG_1806
Membrii Clubului Changemakers

IMG_1709

Liuba Ceban- Changemama
Liuba Ceban – Changemamakers
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente