Internet în bandă largă în toată țara pentru o dezvoltare durabilă

646×404
Foto: În parcurile din centrul capitalei accesul la Wi-Fi este gratuit. PC: adevarul.ro

După ce anul trecut Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a promovat în Guvern Strategia Moldova Digitală 2020, la ediția ICT Summit 2014, a prezentat, în premieră, Pachetul de competitivitate a industriei IT.

În acest an, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale s-a desfășurat sub genericul “Acces în bandă largă pentru o dezvoltare durabilă”. „Comunicaţiile electronice în bandă largă au devenit o prioritate la nivel mondial ca urmare a faptului că societatea bazată pe cunoaştere are un impact semnificativ asupra competitivităţii, dezvoltării rapide a comunicaţiilor şi a industriei tehnologiei informaţiei”, a menționat în mesajul de salut ministrul Pavel Filip.

La acest capitol, Republica Moldova înregistrează succese semnificative și are o platformă clară de dezvoltare. Țara noastră se plasează printre primele 20 de state după viteza de acces la Internet, 85% din localități sunt conectate la fibră optică, iar peste 65% din populație au acces la Internet, a specificat Pavel Filip.

„Propunem crearea parcurilor IT și introducerea unui impozit unic de 12% din vânzări pentru companiile rezidente. Prin aceste acțiuni, dorim să asigurăm un mediu cât mai favorabil pentru creșterea industriei IT și să valorificăm rolul domeniului TIC de catalizator al unei creșteri economice durabile”, a accentuat Pavel Filip.

Ministrul a ținut să menționeze că toate aceste realizări sunt rodul muncii tuturor angajaților din sector. Pentru înalt profesionalism, merite și contribuție substanțială la dezvoltarea sectorului TIC, la 85 de angajați le-a fost conferit titlul onorific de „Maestru în Tehnologia Informației și Comunicațiilor”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente