Top știri din 15 mai

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez din 15 mai 2014. PC: colaj #diez

Grupul Rezidor în Moldova, note și teme pentru acasă online, experiment dulce și Franța în viziunea unui tânăr. Detalii în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 15 mai 2014.

#1. În Moldova se va deschide primul hotel Radisson Blu în locul hotelului Leogrand

Carlson Rezidor, unul din cele mai mari grupuri din lume, anunță transformarea Hotelului Leogrand în primul Hotel Radisson Blu din Moldova – a 70-a țară în care este prezent grupul Rezidor.

#2. Ministerul Educației vrea să transforme catalogul din liceu în piesă de muzeu

Cea de-a doua zi de Moldova ICT Summit, echipa #diez o dedică educației, astfel urmărim atent ce se întâmplă la secțiunea ICT4Education. În prima parte a zilei, Ministerul Educației a prezentat câteva produse prin care vrea să schimbe lucruri în educație.

#3. Cum a decurs prima zi de Moldova ICT Summit 2014 la secțiunea ICT4Entrepreneurs

Echipa #diez urmărește de aproape cea de-a cincea ediție a Moldova ICT Summit, și pentru că în program se preconiza să se vorbească și despre start-up, am dedicat prima zi de summit secțiunii ICT4Entrepreneurs.

#4. Evoluția modei: Cum ai fi arătat acum 100 de ani

Annalisa Hartlaub a demonstrat evoluția modei în fiecare decadă, începând cu anul 1900. Tânăra a pozat îmbrăcată în cele mai notabile ținute din secolul trecut și cu ajutorul accesoriilor și a machiajului i-a reușit să redea atmosfera anilor respectivi.

#5. Versiunea moldovenească a celui mai dulce experiment. Câți copii au cedat tentației?

Festivalul celor mai dulci tradiții revine și în acest an. Pentru promovarea evenimentului, organizatorii au realizat un spot video foarte „dulce”, în forma unui experiment.

#6. Cum arată profilul de Instagram al câștigătorului Eurovisionului, Conchita Wurst

Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014, cu piesa “€œRise Like a Phoenix”, a generat un record absolut pe Twitter, iar contul său de Instagram devine pe zi ce trece tot mai popular, ajungând la peste 52.000 de fani.

#7. Fereastra spre UE: Cinci lucruri despre Franța prin ochii unui francez

#diez începe un nou proiect “Fereastra spre UE”, prin care în fiecare săptămână vom afla câte ceva despre o țară din Europa, din perspectiva unui tânăr localnic. Săptămâna aceasta vi-l prezentăm pe Clément Blasco, un tânăr francez cu o poziție socială foarte activă.

#8. Moldova ICT Summit: Venirea Roboților în Moldova

Roboții au fost la ordinea de zi la sesiunea de IT4Education de la Moldova ICT Summit. S-a vorbit despre cum Robotica poate ajuta educația, atât cum s-a întâmplat asta în Estonia și cum poate funcționa asta în Moldova.

#9. Sevilla FC a câștigat UEFA Europa League

Sevilla FC a câștigat finala Ligii Europa UEFA și devine campioana acestei competiții din sezonul 2013-14. Este al 3-lea trofeu de Cupa UEFA/Europa League pentru andaluzi.

#10. Moldova ICT Summit: Cum s-a informatizat Universitatea de Medicină

În cadrul sesiunilor din domeniul IT4Education, Vitalie Braniște a explicat pe pași cum s-a produs informatizarea Universității de Medicină din Moldova. Cum s-a trecut de la hârtie la sisteme online de management.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente