NATO este gata să ofere în continuare susţinere politică Moldovei

The Ambassador of Japan to Belgium visits NATO
Foto: Alexander Vershbow PC:nato-russia-council.inf

Adjunctul Secretarului General al NATO, Alexander Vershbow consideră că Alianța pe care o reprezintă trebuie să extindă susţinerea pentru ţări ca Moldova. Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru Publika TV.

Alexander Vershbow a spus că a venit la Chişinău pentru a discuta despre modalităţile de extindere a parteneriatului cu Moldova, iniţiat acum mai bine de 20 de ani, informează PublikaTV.

„În contextul crizei din Ucraina şi comportamentului provocator al Rusiei, NATO consideră că trebuie să extindă susţinerea pentru ţări ca Moldova. De asemenea, să transmit unele mesaje politice, pentru că susţinem suveranitatea Moldovei şi integritatea teritorială”, a declarat secretarul NATO, Alexander Vershbow.

Oficialul NATO nu exclude că şi Moldova ar putea să se confrunte cu provocări similare celor din Ucraina.

„Cred că pentru Moldova este important ca liderii politici din ţară, cei regionali din Găgăuzia, să încerce să rezolve problemele între ei şi să nu urmeze sfaturi nefolositoare, date de cineva din afară”, mai spune Vershbow.

Interviul integral oferit de adjunctul Secretarului General al NATO, Alexander Vershbow, va fi difuzat în cadrul emisiunii Publika Report. De asemenea, el poate fi găsit pe site-ul publika.md. Alexander Vershbow a vizitat ţara noastră în perioada 12-14 mai. El a participat la “Săptămâna NATO în Moldova”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente