Rogozin: Rusia ar putea introduce un regim de vize pentru Moldova

Dmitry_Rogozin_Moscow_Interfax_02-2011
Foto: interfax.ru

Rusia ar putea schimba relațiile sale cu Moldova și chiar introduce un regim de vize, a spus Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru publicaţia Kommersant.

Rogozin spune că aceste măsuri ar putea fi necesare ca răspuns la semnarea Acordului de Asociere între Moldova şi Uniunea Europeană. Oficialul de la Moscova a declarat că va insista la revizuirea relațiilor dintre cele două state, relevă Kommersant.

Dmitrii Rogozin se arată cert în faptul că semnarea Acordului de Asociere reprezintă renunțarea la statutul Moldovei de stat neutru, „Sunt anumite reguli pe care le știe orice membru NATO, vrei să devii membru UE, trebuie să devii membru NATO, integrarea în UE este pasul când Moldova bate în ușa NATO și mâine această ușă se va deschide”, a spus Dmitrii Rogozin.

Referindu-se la regimul de vize cu Rusia, Rogozin a spus că totul este posibil, dar sunt necesare careva circumstanțe anumite. „Pentru noi migranții moldoveni nu sunt o problemă, este un popor apropiat nouă, întrebarea însă care ne apare este, de ce Rusia ar trebuie să mențină un status quo, când Moldova, care se hrănește și își sporește bugetul prin migrație de muncă, nu va mai fi un stat prietenos, apropiat sau chiar și neutru în ceea ce privește relațiile cu Rusia.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente