Ministerul Afacerilor Externe a României răspunde la amenințările lui Rogozin

rog
Foto: Dmitrii Rogozin, PC: balkanpress.md

Ministerul Afacerilor Externe califică drept o „declarație foarte gravă” amenințarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu folosirea unui bombardier strategic rus, în condițiile în care România și-ar fi închis spațiul aerian pentru avionul său.

„Ministerul Afacerilor Externe apreciază că amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declarație foarte gravă, în actualul context regional, în care Federația Rusă a încălcat suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, iar forțe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin”, informează Agerpres.

În acest context, MAE solicită autorităților de la Moscova, ministerului rus de externe, să precizeze public dacă afirmațiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezintă poziția oficială a guvernului Federației Ruse față de România ca stat membru UE și NATO.

În același timp, MAE reamintește că România a susținut, susține fără echivoc și respectă întru totul regimul de sancțiuni instituit de Uniunea Europeană în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

„La solicitarea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160”, a scris, pe contul său de Twitter în limba engleză,Dmitri Rogozin, care se află de vineri într-o vizită în Transnistria, necoordonată cu autoritățile Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente