Rogozin blocat în Transnistria? După Ucraina, România nu-i permite trecerea prin spaţiul său aerian

rogoyin
Foto: PC: ido.md

După ce Ucraina nu i-a permis, pe 8 mai, tranzitul avionului vicepremierului rus Dmitri Rogozin prin spaţiul său aerian pentru a veni la Tiraspol, acum și România a închis spațiul aerian diplomatului rus, blocându-l pe acesta pe teritoriul Republicii Moldova.

„România, la cererea Statelor Unite, a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina iarăși nu-mi permite. Data viitoare am să zbor cu un TU-160”, a transmis Dmitri Rogozin pe contul său de Twitter. (Vedeți mai jos mesajul în original)

Ulterior, Rogozin a scris pe contul de Twitter în rusă: „Asta mi-au trimis românii:
A0990/14 NOTAMN
Q) LRBB/QAFXX/IV/B/E/000/999 /
A) LRBB B) 1405091748 C) PERM
E) NU ESTE PERMIS SA ZBOARE ÎN SPAȚIUL AERIAN ROMAN APARATUL CARE TRANSPORTA LA BORD PERSOANE AFLATE PE LISTA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE, DECIZIA NO. 2014/145/CFSP DIN 17 MARTIE 2014, DECIZIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE NO. 2014/151/CFSP DIN 21 MARTIE 2014, REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 269/2014 DIN 17 MARTIE 2014 ȘI REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 284/2014 DIN 21 MARTIE 2014”.

Ulterior, Rogozin a adaugat: „Eu plec în pofida acestei interdicții”.

Reamintim că, Dmitri Rogozin a fost nevoit să treacă prin spaţiul aerian al României și Bulgariei pentru a ajunge în Republica Moldova, după ce joi, 8 mai, Ucraina nu i-a permis trecerea prin spaţiul său aerian. Acesta a venit la Tiraspol pentru a participa la parada de Ziua Victoriei, dar și la deschiderea unei uzine de producerea betonului.

Update: Rogozin a ajuns la Moscova la bordul unui curse regulate

Update: Oficialii ruși urmau să transporte la Moscova cu avionul “liste cu semnături pentru recunoașterea Transnistriei”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente