(video) În apropiere de Chișinău va fi construit primul palat de gheaţă din Moldova

7079
Foto: Primul palat de gheaţă din Moldova va fi construit la Truşeni PC: podolsk.ru

În curând, în afara Chisinăului va fi construit un palat de gheaţă. Instituția sportivă va fi înălțată în comuna Truşeni, pe un teren de 1,5 hectare. Pentru început, e nevoie ca lotul de pământ unde va apărea palatul de gheață să fie nivelat.

Potrivit postului de televiziune TV7, construcția Palatului de gheața este promisă de autoritățile municipale, dar și de federația de hochei, încă din 2012. Atunci, primăria Capitalei a alocat pentru ridicarea instituției 500 de mii de lei. În doi ani, însă, nu s-a reușit nimic, iar cei care în sfârșit au hotărât să pună temelia construcției a fost unicul club de hochei profesionist din țară.

Primul palat de gheață din Moldova se va întinde pe un lot de 1,5 hectare de pământ. Terenul a început deja să fie nivelat de o mașină specială.

 

Așa va arăta Palatul de Gheață PC: Captură video
Așa va arăta Palatul de Gheață PC: Captură video

Sergiu Ciobanu, președintele „Platina”: „Așa trebuie să arate noua arenă într-un an de zile. Pentru construcția clădirii se planifică cheltuieli în sumă de 10 milioane de euro. Un ajutor vor oferi și veteranii hocheiului sovietic.”

Meciurile de acasă din campionatul ligii tineretului de hochei clubul Platina este nevoit sa le joace în Tiraspol, pe singura arenă care oferă condiții minime internaționale.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente