Elevii liceului „Spiru Haret” și-au luat angajamentul să nu mai copieze

nucop1
Foto:Elevii aleg să nu copieze PC: Adrian Bratu

Miercuri, 30 aprilie, în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Senatul Elevilor a lansat campania națională „NU copiez! Aleg să fiu onest”.

În cadrul campaniei, elevii și profesorii I.P.L.T.„Spiru Haret” au zis „Nu copiatului” exprimându-și acordul și susținerea ideii pe rezoluția campaniei afișate în holul liceului. Semnatarilor rezoluției li s-a oferit câte un abțibild și câte o insignă cu mesajul „NU copiez”.

Elevii s-au manifestat deschis acestei provocări și au promis că nu vor încălca rezoluția stabilită.

 

Semnarea manifestului de către elevi PC: Adrian Bratu
Semnarea manifestului de către elevi PC: Adrian Bratu

„Eu am semnat miercuri posterul manifestului elevilor. Cred că această campanie este importantă, fiindcă într-o oarecare măsură ea ar putea stimula elevii să muncească mai mult și să nu recurgă la diferite metode frauduloase. Elevii nu trebuie să copieze, deoarece astfel, ei vor conștientiza abilitățile pe care le posedă și care ar fi bine să le consolideze. Lansarea campaniei la noi în liceu este o idee foarte bună, sper că după lansarea acestei campanii, mai mulți elevi vor medita și își vor stabiliza un obiectiv nobil că nu vor mai copia, deoarece copierea nu este un lucru demn”, afirmă o elevă a clasei a-IX-a, Felicia Cîrlig.

O elevă de la Spirul Haret semnând manifestul PC: Adrian Bratu
O elevă de la Spiru Haret semnând manifestul PC: Adrian Bratu

„Până acum elevii se manifestau în contrariu acestei campanii. Însă după înfăptuirea acesteia am realizat că mulți și-au revizuit lista de valori și au pus în prim-plan demnitatea și onestitatea. Elevii nu ar trebui sa copieze, deoarece nu ne face față, în special nouă, haretiștilor! Primim o bună predare a materiei, condiții pentru a învăța, cadre didactice înțelegătoare și pregătite la cel mai înalt nivel. Deci avem totul pentru a învăța bine și pentru a nu trișa. Campania ne-ar întări pozițiile noastre contra copiatului și poate că alte instituții ar prelua inițiativa”, ne spune cu sinceritate și deschidere un alt elev al I.P.L.T.„Spiru Haret”, Vadim Budei.

În concluzie, înțelegem că astfel de practice sunt binevenite și necesare combaterii plagierii și mediocrității. În această ordine de idei, le sugerăm și altor instituții din Republica Moldova să preia astfel de experiențe.

Adrian Bratu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente