Cum ne facem viața mai frumoasă prin obiceiuri pozitive

9c3a60eb493193818231a4ce8915e00c
Foto:PC: pinterest.com

Una din cele mai eficiente strategii de motivare și dezvoltare personală este cea a obiceiurilor pozitive. Obiceiuri precum alimentația sănătoasă și respectarea orarului de muncă, de exemplu, au efecte benefice asupra ta cât timp reușești să te ții de ele.

Și nu e deloc dificil să o faci, iar satisfacțiile sunt multiple. Dacă primul obicei din cele sus-menționate te ajută să fii sănătos, al doilea îți satisface nu doar stima de sine, ci îți și aduce venituri lunare. Putem concluziona, deci, că respectarea obiceiurilor pozitive este una din cheile dezvoltării individuale.

Dar oamenii au o nevoie constantă de evoluție, iar o modalitate eficientă de a stabili și atinge un obiectiv este crearea de noi obiceiuri. Asta deoarece obiceiurile sunt o metodă prin care creierul tău economisește energie și își permite astfel să se concentreze pe obiectivele nou-stabilite.

PC:pinterest.com
PC:pinterest.com

#1. Vizualizează
Vizualizarea se învață și nu e deloc simplu. Începe prin a-ți imagina cum va decurge ziua de mâine, gândește pozitiv.

#2. Definește-ți prioritățile
Unul dintre motivele pentru care nu reușești să îți atingi obiectivele ar putea fi legat de faptul că ai prea multe, profesional și personal. Probabil încerci prea multe lucruri diferite în același timp. Întreabă-te: care sunt obiectivele tale finale? Odată ce le-ai definit, lasă orice nu te va duce spre ele. Te poți întoarce la ele mai târziu, după ce ai stabilit care îți sunt prioritățile.

#3. Trezește-te mai devreme

Nu există senzație mai bună decât aceea de a ști că orice s-ar întâmplă în restul zilei, tu ai îndeplinit ceea ce ți-ai propus, în plus vei avea și foarte mult timp pentru tine.

#4. Creează-ți o rutină de dimineață
Trezește-te și fă aceleași lucruri, în aceeași ordine, înainte să îți începi ziua: bea un pahar cu apa, fă sport, citește etc. Fă lucruri pentru care de obicei nu ai timp și care te fac fericit. Începând ușor noua zi în loc să te grăbești, faci totul încet și cumpătat, nu numai că îți va scade considerabil nivelul de stres, dar te va pune într-o dispoziție proactivă  pentru restul zilei.

#5. Bea un pahar cu apă

Un pahar cu apă dis-de-dimineață te ajută să scapi de toxinele pe care organismul le-a stocat în timpul nopții. Acest lucru nu numai că îți ajuta sistemul digestiv dar îți stimulează metabolismul, energizându-te mai repede.

#6. Câte o sarcină odată
Numai 2% din populația lumii poate îndeplini cu succes mai multe sarcini odată. Noi, ceilalți, lucrăm secvențial: zburăm de la o sarcină la alta, împinși înainte cu fiecare din ele, în loc să ne concentrăm pe una singură. Ar trebui să alegem doar un element de pe lista de sarcini, apoi ascundem lista într-un sertar până când primul lucru va fi terminat. E greu să înfrângi acest obicei, dar odată ce ai reușit mintea îți e mai clară, ești mai puțin agitat, și calitatea a ceea ce faci va depăși limitele.

#7. Reduce totul la minim
Înghesuială în exterior duce la înghesuială mentală. Fă curățenie în casă și scapă de tot ce nu mai folosești sau nu ai folosit niciodată.

#8. Stabilește limite
Este foarte ușor să te împotmolești într-o lume online: statusuri de actualizat, memo-uri, liste de postări, video-uri. Fără să-ți dai seama, ți s-a dus jumătate din zi și nu ai realizat nimic vizibil. Asta e în special dificil pentru cei care lucrează pe internet. Unul dintre cele mai bune obiceiuri zilnice pe care mi l-am stabilit e să nu îți verifici dis-de-dimineață e-mailul sau contul rețelelor sociale. Creează-ți nișe de timp speciale pentru sarcinile online. E ok să îți verifici periodic căsuță poștală electronică în caz că primești cereri urgente de la șef sau colegi de serviciu, dar dacă verifici și nu ai nimic, închide și treci la treabă.

#9. Creează-ți o rutină de seară

Rutina de seară e la fel de importantă că și cea de dimineață, căci îți pregătește corpul pentru somnul zdravăn de noapte. Creează-ți o rutină de seară care să înceapă cam cu o oră înainte să te vâri în pat și folosește-o că pe un semnal către corp că e timpul să meargă la culcare.

Fericire PC: pinterest.com
Fericire PC: pinterest.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente