27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat

16331_1335515314
Foto:PC: evz.md

Astăzi este sărbătorită ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Este o sărbătoare națională instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.

Prima Sesiune a Sovietului Suprem al R.S.S. Moldova din 27 aprilie 1990 a legiferat oficial Drapelul de Stat în culorile albastru, galben şi roşu cu stema amplasată în centrul fâşiei galbene. Pentru prima dată Drapelul de Stat a fost arborat pe Parlamentul Republicii Moldova la 27 aprilie 1990.

În anul 2012 cu prilejul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, marcată pentru a treia oară, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pe un catarg de 30 de metri înălţime, a fost arborat un drapel imens, cu dimensiunile de 7×3,5 metri, în cadrul unei ceremonii solemne.

Drapelul, care este cel mai mare Tricolor din istoria ţării, a fost binecuvântat de Mitropolitul Vladimir al „Chişinăului şi Întregii Moldove”.

Cu ocazia acestei sărbători se organizează activităţi cultural-educative, expoziţii de carte cu referire la istoria statului și evoluţia drapelelor pe parcursul istoriei statului nostru, excursii tematice consacrate Zilei Drapelului de Stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente