Iată câteva lucruri interesante despre sărbătorile da Paști: de la muzee cu ouă încondeiate până la iepurași și ouă de ciocolată.
#1. Ouăle de ciocolată sunt cele mai răspândite dulciuri comercializate de Paște în lumea întreagă.
#2. Primele ouă de ciocolată au apărut în Europa, la începutul secolului XIX.
#3. Cel mai mare ou de ciocolată din lume a fost creat în Tosca (Italia), pe 16 aprilie 2012. Dimensiunile sale? 10,39 metri înălțime, 19,6 metri circumferință în zona cea mai largă și o greutate de 7.200 kilograme.
#4. În prima zi de Paște, cei mai mulți dintre copiii cărora părinții le-au luat ouă de ciocolată, mănâncă un astfel de ou până în ora 11. Dimineața, evident.
#5. Potrivit unor statistici, 19% dintre copii declară că li se face rău de la prea multe dulciuri mâncate în vacanța de Paște.
#6. Atunci când vorba despre iepurașii de ciocolată, 76 dintre oameni încep prin a mușca din ureche, iar 5% din picioare.
#7. În orașul ucrainean Colomeea, există un muzeu al ouălor încondeiate.
#8. Fază cu Iepurașul de Paște n-are nici o latură religioasă. Acesta a fost un simbol al egiptenilor, ce semnifica fertilitatea. Iepurașul a început să fie asociat cu Paștele, în Germania, unde era un fel de Moș Crăciun al primăverii și aducea copilașilor cadouri de Paște. Cei mici construiau un cuib special pentru acesta, unde să-și lase ouăle, și așa a luat naștere și coșul de Paște.
#9. De Paște, tinerele din Polonia, că un semn de afecțiune, le-au dăruit pețitorilor lor 100 de ouă decorate.
#10. În Franța, clopotele de biserică nu bat din Vinerea Mare și până de Paște, deoarece, potrivit legendei, clopotele zboară în Romă și se întorc de Paște pentru a da ouă copilașilor.