Centrele comerciale au fost luate cu asalt de toți cei care au hotărât să-și facă cumpărăturile de Paști pe ultima sută de metri. Află în continuare cât de mult sunt dispuși să cheltuie oamenii pentru masa de Paști.
Fie că e vorba de reunirea familiei, sau din motive religioase, pentru majoritatea oamenilor Paștele rămâne a fi una dintre cele mai importante sărbători. Și cum e specific la noi, orice sărbătoare trebuie să fie marcată printr-o masă cât mai bogată, chiar dacă e doar pentru familie.
„Cumpărăm pentru Paști în special produse tradiționale: pască, ouă, miel. Cheltuim pentru masa de Paști aproximativ 2000 de lei. Paștele e o sărbătoare de suflet pentru familia mea și de aceea merită toate investițiile”.
Ion:
„Paștele e sărbătoarea pe care o petrecem frumos în familie și mă bucur că ne reunește împreună. Pentru masa de duminică o să cheltuim în medie 1000 de lei. Cumpărăm fructe, legume, bomboane. Prețurile sunt obișnuite, un pic mai ridicate însă, acum înainte de Paști”.
„Ca pentru orice familie, Paștele este destul de important și pentru noi. Pentru ca să fie sărbătoarea împlinită așa cum se cuvine, cheltuim atât cât este necesar. Ce ține de cărnuri, brânzeturi, avem tot la țară, cumpărăm doar legume, fructe și dulciuri”.
„Prețurile sunt mai mari anul acesta, dar accesibile totuși. Sărbătoarea ne adună pe toți împreună și de aceea este foarte importantă pentru noi. Pentru o masă în familie cheltuim și până la 4000 de lei”.
„De la piață cumpăr doar legume, pentru că sunt de la țară și în ceea ce privește carnea, suntem asigurați. Pentru legume o să cheltuim până la 400 de lei. Prețurile sunt foarte accesibile, chiar foarte bune”.
„N-o să cheltuim prea mult pentru masa de Paști, o să ne limităm la 1000 de lei pentru că nu obișnuim să sărbătorim cu așa mare fast. Prețurile sunt obișnuite, dar câte puțin pentru fiecare, se adună o sumă mare, în final”.
Victoria:
„Am cumpărat carne de miel, cozonac, ouă și sunt dispusă să cheltui până la 1500 de lei pentru masa de sărbătoare”.