Ministerul Educaţiei anunţă concurs pentru constituirea noului Consiliul Naţional al Elevilor

NXwQLMW
Foto: Ministrul Educaţiei, Maia Sandu a oficializat lansarea Consiliului Național al Elevilor în luna martie 2013. PC: edu.gov.md

Elevii din clasele IV-XI poate deveni membri ai Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) pentru anul şcolar 2014-2015. Anunțul a fost emis de Ministerul Educației, iar data limită de depunere a dosarelor este 15 mai 2014.

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) este o structură reprezentativă şi consultativă a elevilor, care asigură dreptul copiilor şi tinerilor la opinie şi libera exprimare. CNE este un mijloc prin care elevii din învăţământul preuniversitar oferă feedback Ministerului Educaţiei despre felul în care şcoala răspunde trebuinţelor şi intereselor lor.

Membru al Consiliului Naţional al Elevilor poate deveni orice elev sau elevă din clasele IV-XI, care va depune la concurs următorul dosar:

# CV-ul candidatului;
# Acordul (consimţământul) informat al părintelui/ tutorelui/ îngrijitorului;
# Scrisoare de motivaţie din partea candidatului;
# Procesul verbal al şedinţei organului de autoconducere al elevilor din instituţia de învăţământ, prin care este desemnat candidatul;
# Opţional: angajamentul scris din partea directorului instituţiei privind asigurarea accesului la TIC (computer, internet, imprimantă), dacă candidatul are nevoie de acestea.

Dosarul poate fi transmis doar în versiune electronică (scanat) pe adresa [email protected], cu menţiunea „Concurs CNE”.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 mai 2014.

Toţi candidaţii care au depus dosarul vor fi anunţaţi despre rezultatele concursului nu mai târziu de 15 iunie 2014.

Regulamentul de constituire şi funcţionare a CNE de pe lângă Ministerul Educaţiei a fost aprobat prin ordinul nr. 136 din 26 martie 2013, cu modificări operate prin ordinul Ministerului Educaţiei nr. 257 din 8 aprilie 2014. Regulamentul este disponibil pe site-ul ministerului la această adresă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente