Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu prim-ministrul Poloniei

IMG_0439
Foto: Nicolae Timofti și Donald Tusk, PC: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Polone, Donald Tusk, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Polonia, la invitația omologului său, Bronislaw Komorowski.

Șeful statului a mulțumit autorităților de la Varșovia pentru solidaritatea exprimată în contextul situației regionale tensionate și încrederea acordată Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Nicolae Timofti a remarcat asistența financiară și logistică oferită de Polonia în vederea ralierii țării noastre la standardele comunitare, transmite serviciul de presă a Președenției.

Premierul Donald Tusk a declarat că Republica Moldova și pe viitor poate conta pe ajutorul prietenilor săi din Uniunea Europeană.

Oficialul polonez a salutat progresele înregistrate de țara noastră pe calea reformelor, declarând că semnarea în viitorul apropiat a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va reprezenta un pas ireversibil spre o societate democratică și prosperă. „După semnarea acestui document, discuțiile cu privire la cursul de dezvoltare a Republicii Moldova, cu certitudine, vor scădea din intensitate”, a spus Donald Tusk.

Șeful Guvernului de la Varșovia a subliniat importanța cooptării reprezentanților minorităților naționale în demersul societății cu privire la integrarea țării în Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Republicii Polone a salutat prezența în delegația oficială a Republicii Moldova a reprezentanților Găgăuziei și municipiului Bălți. „Acest fapt reprezintă un răspuns dat celor care vorbesc despre limitarea drepturilor minorităților naționale în Republica Moldova”, a declarat Donald Tusk.

Reamintim că Șeful statului a avut întrevederi și cu omologul său polonez, precum și cu mareșalul Seimului, Ewa Kopacz, și cu președintele Senatului, Bogdan Borusewicz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente