Fostul viceministru MAI: „S-a încercat prin intermediul meu să se corupă careva deputați”

DB2B2804-3BA9-47B8-9268-694620283C59_mw1024_n_s
Foto: Ghenadie Cosovan, PC: europalibera.com

Fostul viceministru de interne, Ghenadie Cosovan, care figurează în calitate de martor în dosarul coruperii deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova, recunoaşte că a fost implicat direct în acest caz. Afirmaţiile au fost făcute la emisiunea „Fabrika”, la postul de televiziune Publika TV.

De asemenea, Cosovan a confirmat faptul că dosarul respectiv a fost pornit în baza declaraţiilor sale. „Acele înregistrări care au ajuns în public pe data de 7 (n.r martie), eu le-am prezentat personal Centrului Naţional Anticorupţie”, a adăugat Ghenadie Cosovan. Fostul ministru adjunct de Interne a mai declarat că pentru această “afacere” urma să fie remunerat cu 100 de mii de dolari plus funcţii, salariu lunar şi relaţii peste hotare, transmite Moldova 24.

„Mi se propunea o sumă destul de bunişoară la început şi în afară de aceasta, până voi fi numit în funcţii tot mari, aveam să am şi salariu lunar, (n.r funcţiile) la alegerea mea şi plus gradul de general. Am refuzat. S-a operat cu câteva nume şi unele state care cooperează în acest caz. Mi s-a spus că dacă operaţiunea va avea succes voi avea prieteni mari peste hotarele RM, dar şi în Moldova”.

Fostul colaborator MAI a refuzat să divulge numele persoanelor care stau în spatele “cumpărării” parlamentarilor, a menţionat doar că în cadrul anchetei se operează cu nume concrete. Totodată, Ghenadie Cosovan a confirmat faptul că el este intermediarul căruia fostul poliţist Vitalie Burlacu, reţinut în flagrant de CNA, urma să-i transmită banii pentru deputaţi.

„În timpul când se ducea lucrul ca să mă fac trădător de patrie, mi s-a spus că întrebarea este destul de serioasă şi dacă vreau să mă joc, pot să răspund şi cu capul. Acum mă strădui să fiu atent, să nu intru în contact, să nu răspund la telefoane”, a mai adăugat Cosovan fiind întrebat dacă a fost şantajat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente