Ambasadorul german în Moldova: Actuala guvernare riscă să plece de la conducere

ramin-mazur-AMBASADORUL-GERMANIEI-2658+
Foto: Ambaasadorul Germaniei în Moldova, Matthias Meyer, PC: timpul.md

Actuala guvernare a Republicii Moldova riscă să plece de la conducere după scrutinul preconizat pentru luna noiembrie 2014, deoarece în societate persistă prea multe critici în adresa puterii, a declarat ambasadorul german la Chişinău, Matthias Meyer, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV7.

„Am regreta mult dacă ar pica actuala guvernare, care este una proeuropeană. De aceea îi îndemnăm ca să fie mai atenți la doleanțele şi problemele cetățenilor, să promoveze mai cu insistență reformele, în special în domeniul justiției”, a spus Matthias Meyer, transmite IPN.

Diplomatul a precizat în acest context că i se pare exagerată condamnarea unui magistrat moldovean la 7 ani de închisoare pentru o mită de 200 de Euro. „Autoritățile trebuie să lupte cu corupția, dar nu să ne convingă pe noi că luptă cu corupţia. De fapt, noi vom fi convinşi de aceasta când vom vedea condamnări a unor înalți demnitari”, a spus ambasadorul.

Matthias Meyer, a mai avertizat conducerea de la Chişinău că „securitatea vine din interior” şi că ar trebui să fie atentă şi la faptul că pe teritoriul Republicii Moldova locuiesc mai multe minorități etnice, să aibă grijă de integrarea lor armonioasă în cadrul unui stat unitar, pentru a evita posibile acţiuni de separatism sau destabilizare.

Diplomatul german a ţinut să infirme faptul că Uniunea Europeană ar grăbi integrarea Republicii Moldova datorită faptului că Ucraina a refuzat anterior parafarea acordului de asociere şi de liber schimb. „Noi vrem doar să ajutăm cetăţenii acestei ţări să pornească pe o cale corectă, care este cea a integrării europene”, a conchis Matthias Meyer.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente