Ceremonii – prima expoziție personală în Chișinău a lui Roman Tolici

Print
Foto: Expoziția „Ceremonii” va putea fi admirată la Muzeul Național de Artă. PC: Posterul oficial al evenimentului

În perioada 10 – 24 aprilie 2014, la Muzeul Național de Artă a Moldovei, va fi prezentată expoziția artistului contemporan român de origine basarabeană, Roman Tolici.

Expoziţia personală ”Ceremonii”, prezentată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău, prezintă o selecţie amplă de lucrări realizate de Roman Tolici pe parcursul ultimului deceniu. Acestea cuprind şi descriu atât subiecte de interes general politic, social sau religios, cât şi evenimente biografice, de natură personală, din viaţa artistului.

”Roman Tolici s-a născut în timpul unui regim sovietic exacerbat, şi-a îndeplinit educaţia artistică în regim de internat la o şcoală dintr-o ţară ex-sovietică şi s-a stabilit ulterior într-un alt teritoriu fost comunist: în cele din urmă, demersul şi evoluţia sa reflectă diferite aspecte ale Europei de Est, chestionând dilemele lumii.”  – Adina Zorzini, curatorul expoziției.

”Sweet Ghetlova 2”
”Sweet Ghetlova 2”
Lucrări din seria ”Nobody”
Lucrări din seria ”Nobody”
”Five”
”Five”

Roman Tolici este cel mai cunoscut artist contemporan român de origine basarabeană, născut în 1974 la Ghetlova (fosta URSS) şi stabilit la Bucureşti din anul 1997; Roman Tolici adoptă un stil ce merge de la Renaşterea Italiană la cea Nordică sau Flamandă cu tehnici recente şi problematici de actualitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente