Top 10 cele mai interesante întrebări de la a 2-a etapă CUC

1381573_692872450725263_1166402477_n
Foto: Etapă de Ce? Unde? Când?, PC: facebook/ CUC

#diez a selectat 10 cele mai interesante întrebări de la a doua etapă a Campionatului de Ce? Unde? Când? din Moldova.

#1 În serialul Brooklyn 99 detectivul Santiago planifică să se mute într-o subdiviziune concurentă de poliție. Acuzîndu-l de trădare, colegul său accentuează un nume propriu, prezent printre altele și într-o operă acțiunea căreia are loc la Bagdad.
Despre ce nume este vorba?

Răspuns: Iago

#2 De pe urma gafelor lui Neil Armstrong, Michael Collins și Buzz Aldrin ar fi beneficiat familiile lor în cazul dacă nu s-ar fi întors de pe Lună. În întrebarea de mai sus am omis 5 litere. Numiți-le.

Răspuns: Autor

Comentariu: Prima echipa de cosmonauți care a ajuns pe suprafața lunii a întîlnit probleme privind asigurarea vieții. Așa cum zborul spre un obiect cosmic,pe care înca nu călcase omul a fost foarte riscant, asigurarea vieții pentru așa scop costa o avere întreagă. Astronauții ințelegeau ca puteau să nu se mai întoarcă pe Pamînt, și din acest motiv au hotarît să lase sute de autografe familiilor sale. În zilele noastre autografele se pot cumpăra la un preț de 30.000 $.

#3 În mai multe reviste a aparut publicitate foarte simplă, dar foarte relevantă a revistei Playboy. Pe întreaga pagină era doar un logou mic al celebrului iepuraș Playboy și încă ceva. Numiți foarte exact ce mai era pe pagină în afară de logou?

Răspuns: Numărul paginii 69

#47 În zilele de azi, Xşi sunt numiţi angajaţii concediaţi, care înca nu şi-au găsit noi angajatori. De asemenea, Xşi sunt persoanele tinere care tocmai au absolvit şcoala, dar înca nu au intrat la facultate. În timpurile mai vechi, Xşii deseori nimereau în rândurile hoţilor şi ale piraţior. Ce am înlocuit prin X?

Răspuns: ronin

#5 Întrebare ușoară dacă vă dați seama ce am înlocuit prin ușoară.
Recent compania IBM a creat un super calculator, care se va implica în lupta împotriva cancerului. Calculatorul va ajuta în investigații și apoi va fi capabil să prescrie tratamente pacienților. Raspundeți printr-un nume propriu cum a fost numit calculatorul.

Răspuns: Watson

#6 Foarte la modă între armenii din diaspora estoniană este KVNul. Răspundeți printr-un nume propriu cum se numește echipa lor de KVN.

Răspuns: Armani

#7 Citat de poetul comic grec Menandru: „Dacă este să spun adevărul, căsătoria este un X, dar este un XY. „Războiul – un XY” este titlul unui articol, în care autorul pe de o parte menționează consecințele dezastruoase ale războiului, iar pe de altă parte face referință la cotele înalte pe care l-a atins progresul tehnologic în timpul conflictelor de anvergură. Peste un minut vă rugăm să scrieți ce am înlocuit prin XY.

Răspuns: Rău necesar

#8

#9 El a fost primul animal sălbatic care și-a lăsat amprenta pe aleea stelelor din Hollywood, la începutul lui 2014, cu ocazia a 90 de ani de la fondarea unei companii renumite. Numiți-l cât mai exact.

Răspuns: Leul de la MGM

#10 Conform site-ului www.dexonline.ro, unul din sensurile cuvântului „lințoliu” este „bucată de stofă cu care sunt acoperiți morții”. Laerte, un bătrân grec, urma ca la moarte să fie învelit într-un lințoliu. În pofida faptului că la lințoliul lui s-a lucrat cam trei ani, Laerte totuși nu l-a primit. Dacă v-ați dat seama care e cauza, vă rugăm peste un minut să scrieți varianta mai cunoscută a lințoliului lui Laerte.

Răspuns: Pânza Penelopei

Pentru a vedea pachetul întreg de întrebări sau pentru a se înscrie în competiție accesați CUC.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente