Playlist săptămânal de la Andrei Bolocan

1016812_839240609426216_1698469699_n
Foto:PC: Arhiva personală

Idee nu avem cine este el, dar a umplut e-mailul nostru cu mesaje, unele chiar de amenințare. Și cum paza bună trece primejdia rea, am hotărât prin vot (0-PRO, 164-CONTRA și 3,5-ABSTINENȚĂ) să publicăm playlist-ul, unui așa numit și zis, Andrei Bolocan.

#1 Luni, de dimineață până seara – Anatol Mârzenco – „A mai plecat un tren”

Pentru mine, săptămâna niciodată nu începe luni. Eu luni sunt într-o stare de nestare. Luni eu bat din palme pentru soarele de duminică și plâng pentru că marți nu pare să aducă nimic bun. Unica muzica pe care o poți asculta luni e asta.

#2 Marți, 20.00 – …The Black Keys – „Lonely Boy”

„Mi-e dor să pot să nu-mi mai fie dor de tine” sunt niște versuri pe care eu i le-am trimis lui Nichita Stănescu încă pe când el avea Pentium II de la RISCOM COMPUTERS. Țin minte și acum clipa – era marți și vroiam să ascult un cântec din viitor.

#3 Miercuri, ora 15.00 – … Blackbird Song – „Lee DeWyze”

Dacă ești un om normal la cap, te-ai gândit cel puțin de 4 ori în viața ta la sinucidere. După aia, ai decis să o iei mai moale și ai început să te gândești pur și simplu la evadare. Ca în final, să-ți lecuiești rana cu un banal dor de ducă. Iată și un cântecel de uns pe urechi.

#4 Joi, seara bineînțeles – … Robin and the Backstabbers – „Sat după sat”

Continuăm să ne simțim tineri. Continuăm să ne visăm pe vârfuri de munți, cu prietenii alături. Ne dăm importanță, ne luăm în serios, ne lăsăm barbă și ne trecem.

#5 Vineri, dimineața – … The Killers – „Shot At The Night”

Da. Azi da! Faci un duș asa cum nu ai mai făcut de luni de zile. Coafura ta strălucește, hainele astea de la second vor atrage privirile tuturor. Tu ești un hipster nedeclarat cu rămășițe de emo, care diseară VA MERGE ÎNTR-UN BAR ȘI SE VA ÎNTOARCE ACASĂ CU UN TROFEU! Vei săruta ca în filme, vei iubi ca în cărți. Melodia zilei pentru tine, băiete, este asta.

… Vineri, noaptea. E prea târziu. – Caetano Veloso – „Sozinho”

Ai băut cât încape într-un cal. Se apropie clipa în care “o zeamă la Chateau” va fi cea mai corectă și rațională decizie. Regreți că acolo unde ai tu viza de reședință nu s-a decriminalizat consumul de droguri ușoare și îngâni această piesă.

#6 Sâmbătă, toată ziua, pe repeat – Coldplay – „Parachutes”

Sâmbăta, mirosind a regrete și neîmpliniri, toată ziulica ascultăm un album întreg de Coldplay – Parachutes. Albumul ăsta se întâmpla încă pe când Coldplay făcea nu doar tricouri și campanii sociale, dar și muzică. Îl ascultăm pe proaspăt-dezvirginatul Chris Martin și facem flotări sau ne uităm cu disperare la coșmarul care ne privește din oglindă. Sau, culmea culmilor, scriem ceva într-un document word care are titlul asdlkj.docx ceva ce nu vom trimite niciodată nimănui. De ce? Pentru că sunt prea multe “pentru că”.

#7 Duminica, ora 21.30 – … Arctic Monkeys – „No. 1 Party Anthem”

Și pentru că mâine (luni) ai ceva fooooarte important de făcut și știi că trebuie să te scoli mai devreme pentru a reuși acolo unde vrei să ajungi, norocul îți pregătește o surpriză și te pune să asculți 70 de minute pe repeat acest cântecel. Care, apropo, este anume despre noaptea de vineri. Și care, apropo, te face să vrei să petreci restul nopții de duminică spre luni, într-o interminabilă geometrie a dramei tale nestinse – tu nu ți-ai tras-o cu nimeni deja de patru luni! Ujas…

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente