Vrei să asamblezi și să programezi roboți? Vino la Roboclub!

robo-club-summer-2013
Foto:Roboți pentru elevi PC: iitk.ac.in

La data de 25 martie, la 10:00, va avea loc lansarea proiectului pilot ROBOCLUB, implementat de proiectul USAID CEED II, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), ONG ”Robootika” din Estonia și Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ”Artico” sub patronajul Ministerului Educaţiei.

ROBOCLUB este o nouă inițiativă educaţională bazată pe programul LEGO Education, care va fi implementată în premieră în Republica Moldova la Centrul Artico și la alte instituții de învățământ.

Astăzi robotica este aplicată în multe domenii şi este tot mai importantă pentru viitorul societăţii şi dezvoltării economiei naţionale. Robotica oferă un mod interesant de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Învățarea roboticii este un proces care permite dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și acumularea experienței în mai multe domenii și tehnologii.

De ce Roboclub în Moldova?

În lume există experiențe pozitive de implementare a Cluburilor de Robotică. Lansarea acestora în Republica Moldova va avea un efect benefic pe termen lung, atât pentru viitorul sectorului TIC, pentru calitatea studiilor în domeniul științelor exacte, cât și pentru sporirea abilităților elevilor, necesare pentru dezvoltarea unei cariere de succes în domeniul tehnicii și ingineriei. În cadrul Roboclub elevii vor fi instruiți să asambleze și să programeze roboții, astfel încât aceștia să realizeze diferite sarcini.

Cum implementăm Roboclub?

Proiectul „Roboclub”, destinat pentru elevii claselor IV-XII, va fi lansat în etapă pilot, în calitate de activitate extra-curriculară la Centrul pentru Copii și Tineret „Artico” și 2-3 licee/colegii de profil din Chișinău. Alte instituții de învățământ se vor alinia proiectului pilot, pe măsura disponibilității fondurilor pentru dotarea tehnică cu seturi de roboți.

Cine va preda Robotica?

Profesorii de informatică, interesați de domeniul roboticii, vor participa la instruirea formatorilor care va avea loc pe 26-27 martie 2014 la “Artico”. Instruirea va fi desfășurată de către partenerii din Estonia, unde există peste 130 de cluburi de robotică.

În cadrul evenimentului de lansare va fi desfășurată o prezentare demo cu roboții incluși în program.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente