Papa Francisc: Trebuie să ne dezicem de idoli, de lucrurile sterile

646×404
Foto: Papa Francisc, PC: adevarul.ro

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să-și ‘construiască viața pe ceea ce este esențial’. ‘Trebuie să ne dezicem de idoli, de lucrurile sterile’.

Aceasta a declarat duminică Suveranul Pontif în fața mulțimii entuziaste, reunite în Piața Sfântul Petru, cu puțin timp înainte de plecarea sa la sud de Roma, unde se va retrage, timp de șase zile, pentru ‘exerciții spirituale’ prilejuite de postul Paștelui, informează AFP.

Fostul arhiepiscop de Buenos Aires a citat trei tentații la care oamenii ar trebui să reziste: ‘bunăstarea economică, un stil spectaculos și miraculos și calea puterii și a dominației.

La finalul discursului său, Papa i-a îndemnat pe credincioși să-și amintească de lecția lui Iisus în fața lui Satana, care ”este un mare seducător”: ”în momentul în care suntem supuși tentațiilor, nu trebuie să avem un dialog cu Satana, ci doar să facem referire la cuvintele lui Iisus, acest lucru ne va salva”.

După rugăciunea Angelus rostită împreună cu mulțimea, Papa le-a cerut credincioșilor să se roage pentru el și ‘colaboratorii Curiei romane’, care se vor retrage duminică lângă Roma, pentru exerciții spirituale, până vineri.

Prin urmare, Suveranul Pontif nu va fi la Vatican la prima aniversare de la alegerea sa, la 13 martie 2013, iar în întreaga perioadă toate audiențele, inclusiv cea generală de miercuri, din Piața Sfântul Petru, vor fi suspendate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente