Un avion al companiei Malaysian Airlines a dispărut în spaţiul aerian vietnamez

Malaysia_Airlines_B777-200ER
Foto: PC: wikimedia.org

Un Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, care dispăruse sâmbătă în spaţiul aerian vietnamez, cu 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului la bord, s-ar fi prăbuşit în mare, nu departe de insula vietnameză Tho Chu, informează Reuters.

Potrivit unor informaţii preliminare, avionul s-ar fi prăbuşit la 153 de mile (300 km) distanţă de insula Tho Chu, situată la nord nord-vest de capul Ca Mau, între Vietnam şi Malaysia, transmite MoldPress.

Aeronava, care zbura pe ruta Kuala Lumpur-Beijing a dispărut sâmbătă dimineaţă în spaţiul aerian al Vietnamului, la două ore după decolare, a anunţat guvernul de la Hanoi, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

„În momentul de faţă nu există vase ale marinei vietnameze în această zonă, de aceea trebuie să cerem celor din insula Phu Quoc să pregătească ambarcaţiuni pentru operaţiunea de salvare”, a declarat un oficial al marinei vietnameze.

Ultimul contact radio a avut loc când aeronava se afla deasupra Mării Chinei de Sud, aproximativ 220 km de coastă, dar faptul prăbuşirii aeronavei nu a fost încă oficial confirmat.

Potrivit mass-media chineze, avionul nu a intrat în spaţiul aerian al Chinei, legătura cu el a fost pierdută pe teritoriul Vietnamului. Agenţia France Presse relatează că Vietnamul şi Malaysia au lansat sâmbătă operaţiuni de căutare după dispariţia aeronavei Boeing 777, cu 239 de persoane la bord.

Malaysian Airlines a început să contacteze rudele pasagerilor şi pe cele ale membrilor echipajului, un demers care arată că societatea se aşteaptă la ce e mai rău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente